ustawienie zaplonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ustawienie zaplonu
Witam mam pytanie jakie jest ustawienie oryginalne zaplonu w silniku 1.8ccm RP 90km bo jak sprowadzilem autko to super sie zbieralo a teraz duzo gorzej a mechanik mi przestawial zaplon czy to przez to moze byc utrata mocy???i zamontowalem gaz i wywalilem kata i wstawilem strumienice.prosze o odpowiedz czy ktos wie???
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pytanie o strumienicy
aha dzieki to ja bede musial to sprawdzic i to przestawic bo teraz nawet niewiem jak mam ustawione dzieki za porade
[ Dodano: 26 Cze 2007 19:56 ]
aha jeszcze jedno pytanko mam ustawiony na 6st.to czy to jest duza roznica zeby auto moglo gorzej przyszpieszac
[ Dodano: 26 Cze 2007 19:56 ]
aha jeszcze jedno pytanko mam ustawiony na 6st.to czy to jest duza roznica zeby auto moglo gorzej przyszpieszac
-
- Nowicjusz
No hej. Twoje problemy moga sprowadzac sie do katalizatora. nie zawsze jego usuniecie daje dodatkowej mocy. tez mam w swoim golfie taki silnik, zamontowalem sportowy wydech pozostawiajac katalizator i jest ok. benzyna jest ok ten silnik jest przystosowany do takiego paliwa. Sprawdz sobie jeszcze sonde lambda, jezeli napiecie nie jest plynne w zakresie 0,5-1V to jest trzasnieta a to duzo zmieni(niekoniecznie odrazu zacznie jarac jak smok wawelski) Pozdro:)