Problem z szybą elektryczną od kierowcy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z szybą elektryczną od kierowcy.
Witam.
Mam seata Ibize 96 3d (szyby elektrycznie odsuwane) i wczoraj jak odsuwałem szybe (bardzo wolno działała) odsuneła sie kilka cm i stawała.
Spróbowałem jeszcze raz i przytrzymałem ją w tym miejscu gdzie dawała opór i coś nagle strzeliło i szyba sie przekosiła tak ze jak chciałem ją zasunać to róg szyby wychodzi poza ramki.
Co mogło sie stac i czy da sie to naprawic czy trzeba bedzie sie rozgladac za mechanizmem.
Mam seata Ibize 96 3d (szyby elektrycznie odsuwane) i wczoraj jak odsuwałem szybe (bardzo wolno działała) odsuneła sie kilka cm i stawała.
Spróbowałem jeszcze raz i przytrzymałem ją w tym miejscu gdzie dawała opór i coś nagle strzeliło i szyba sie przekosiła tak ze jak chciałem ją zasunać to róg szyby wychodzi poza ramki.
Co mogło sie stac i czy da sie to naprawic czy trzeba bedzie sie rozgladac za mechanizmem.
Nie odrazu za całym mechanizmem, prawdopodobnie pekł ci jeden z tych elementów łączący szybe z prowadncią.Poszukaj na allegro zestawu naprawczego.No ale najpierw rozbierz tapicerke żeby sie upewnić.pzdrMarooo9 pisze:Co mogło sie stac i czy da sie to naprawic czy trzeba bedzie sie rozgladac za mechanizmem.
u mnie identyczna sytuacja była w golfie, zakupiełem orginalny zestaw naprawczy, jak rozbierałem pierwszy raz zajeło mi 2 godziny ale teraz napewno bym to zrobił w 30-40 minut, to jest uchwyt siedzący na prowadnicy na linkach który trzyma całą szybę - są dwa uchwyty ale napewno jeden padł - mam nawet gdzies jeden dobry ktory mi został ale od golfa jak zrobisz zdjecia wwstawisz a jak bedzie taki sam to moge Ci odstąpić te który mam górką
pozdro
pozdro
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.