Spalanie wg MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spalanie wg MFA
witam mam problem z MFA polega na tym ze nie wiem czy pokazuje mi dobre spalanie. Po1 bardzo szybko rosnie na wolnych obrotach gdy auto stoi w miejscu. a po 2 gdzy juz jade pomału ok 90km/h to raz spalanie spada bardzo powoli ok 0,1l przez ok 1km. na wskazaniach MFA, a nieraz bardzo szybko i po przejechanu 10km pokazuje mi 6,7l. co jest nie tak??? jest to silnik 1,8 gti mk2
Ostatnio zmieniony śr cze 27, 2007 15:33 przez Daneqq, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jest.
Jak chcesz się dowiedzieć (oczywiście orientacyjnie bo MFA to żadna wyrocznia) jakie jest spalanie w danej chwili to w czasie jazdy wyzeruj MFA "jednodniowe" i wtedy zobacz. inaczej to zawsze będzie średnia a ona bardzo rośnie podczas stania w korkach, a szybko spada podczas jazdy na luzie.
Jak chcesz się dowiedzieć (oczywiście orientacyjnie bo MFA to żadna wyrocznia) jakie jest spalanie w danej chwili to w czasie jazdy wyzeruj MFA "jednodniowe" i wtedy zobacz. inaczej to zawsze będzie średnia a ona bardzo rośnie podczas stania w korkach, a szybko spada podczas jazdy na luzie.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.