Ekrany na nowych kablach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Ekrany na nowych kablach
Witam! Wiem, że już troszke było na ten temat ale nigdzie nie znalazłem wiążącej odpowiedzi. Mój problem polega na tym, że od niedawna silniczek troche zaczął mi nierówno pracować na wolnych (coś jakby lekkie niedopalanie mieszanki). Postanowiłem zacząć od kabli. Z racji tego że kupowałem je nowe (BERU) na izolacji nie było przebić. Zdziwiłem się natomiast kiedy zajrzałem (w nocy) w miejsce gdzie znajdują się ekrany na kablach. Było tam dosłownie jasno. Dodam, że cały układ zapłonowy mam nowy (kable, świece, kopułka, cewka). Zastanawiam się czy nie zdjąć osłon (ekranów) z tych kabli. Troszke mi szkoda bo są one nowe a nie wiem czy uznają mi to na gwarancji bo podobno wiele nowych kabli robi przebicia przez te ekrany. Co o tym sądzicie i co radzicie.
-
KONDZIO222
- Użytkownik

- Kontakt:
U mnie miałem też ekrany ale przebić nie było ale pamiętam jak zakładałem LPG to kumpez który ma swój zakład mówił żebym je zdjął nie zrobiłem tego i jeździłem tak 2 lata aż któregoś dnia zaczął mi nierówno chodzić na wolnych obr. tzn. palił na 3 gary dopóki się nie rozgrzał okazało się że z jednym przewodem był problem wymieniłem miałem tam jakiś org. BERU VW- używany,zdjąłem ekrany i spokój sprawdzałem w nocy pryskając zraszaczem na nie nie ma przebić.Jacenty85 pisze:Co o tym sądzicie i co radzicie.
Ostatnio zmieniony śr cze 27, 2007 12:26 przez KONDZIO222, łącznie zmieniany 1 raz.
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI