Komputer/elektryka w MK3 - POMOCY!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Komputer/elektryka w MK3 - POMOCY!!!
Mam taki problem , autko od 2 dni mi zaczeło żle jezdzic(po umyciu przedziału silnika + reset kompa), nie chce wchodzic na obroty, i nie trzyma wolnych obrotów poprostu gaśnie, jak odłacze potencjometr przepustnikcy obroty ma ładne ale jak chcesz mu przygazowac do sie dławi i gasnie,zeby morza nim było jeździc to musiałem Sonde LAMBDA odłaczyc bo jak byłła podłaczona to strzelał jak cholera i w wtrysk i rure,silnik krokowy jest sprawny sprawdziłem, auto było dziagnozowane programem VWTOOL, na PC i nie chciał sie połonczyc, załorzyłem inny komputer (orginalny rzekomo od kolegi), dał sie zdiagnozowac i wyszło ze w ukaładzie wszystko ok , ale auto na nim sie nie uruchomi, nie załancza pompki paliwowej, a jak załaczy to nie daje iskry , nie wiem za cholere co to jest choc sie ma tym znam troszke, i w serwisie fgdzie takie rzeczy robią gość mi powiedział zze tez nie wie co to jest, zastanawiał sie jak ten silnik wogóle działa, RATUJCIE ktokolwek sie na tym zna