Jak cofnac licznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak cofnac licznik
Wiec jak w temacie-kupilem sobie zegary z obrotkie i chcialbym cofnac w nich licznik do takiego stanu jaki mam na obecnie zamontowanych(w sumie to na obecnie zalozonych mam ok 25tys. mniej)
Prosze o jakas porade jak sie takie cos robi
Prosze o jakas porade jak sie takie cos robi
Ostatnio zmieniony pn cze 25, 2007 18:02 przez _pączek_, łącznie zmieniany 3 razy.
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cos takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=209653315 i http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=209000905
jest na 2 wtyki takie jak byly do 89 roku chyba...
jest na 2 wtyki takie jak byly do 89 roku chyba...
wkładasz zapałkę w otwór od linki prękościomierza i kręcisz .......jak chcesz to przymocuj tą zapałkę do wkrętaki i kręć
Ostatnio zmieniony pn cze 25, 2007 17:03 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
Najszybciej i najprościej jest zdjąć wałek z cyferkami i ustawić sobie przebieg jaki chcesz.Ale generalnie jest to dość trudne jeśli robisz to pierwszy raz.Cofać wiertarką nie polecam bo mechanizm sie może zepsuć.Można jeszcze wyczepić ślimaka i kręcić samą ośką,ale cofnięcie o 25000 potrwa ze dwa miesiące Najbezpieczniej zostaw sobie ten przebieg co masz..
jak najbardziej można
[ Dodano: Pon Cze 25, 2007 19:21 ]
Jeszcze jedno mi sie przypomniało.Przełożyć możesz ale pod warunkiem że masz identyczne prędkościomierze.Były zwykłe,bez połączenia z folią i były z układem kontroli ciśnienia oleju i wtedy z foli do licznika włożona była wtyczka na kilka pinów.
- Robert Pala
- Ma gadane
- Kontakt:
nie cofaj wkretarka! mozesz zepsuc licznik. albo przełoz licznik albo rozkrec i ustaw cyferki ale musisz ostroznie sie z tym obchodzic bo tez mozesz zepsuc ale ja dalem rade, u mnie zepsuty byl i przy okazji naprawy ustawilem sobie ile mi pasowalo, musisz po prostu rozebrac licznik i ustawic to a pozniej dobrze zlozyc, powoli dasz rade, nie ma zadnej filozofii, tylko trzeba uwazac zeby trybiki sie nie poluzowaly(te ktore sa na stale do ośki zamocowane) bo bedzie lipa tzn nie beda ći leciec kilosy.