WITAM
WCZORAJ WRACAJĄC DO DOMU ZGASŁ MI SILNIK W MOIM KOMBIKU.
ZAMILKŁ I NIC NIE BYŁO GO WSTANIE RUSZYĆ.
OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE MA ISKRY.
CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ?
SPRAWDZIŁEM BEZPIECZNIKI, POMPA PALIWA PODAJE PALIWO, PRZEKAŻNIKI SPRAWDZONE.
ZASTANAWIA MNIE JEDEN FAKT. CEWKA PODCZAS ROZRUCHU PODAJE PO STRONIE WYSOKIEGO NAPIĘCIA 12 VOLT.
HALL?? PRZEWODY?? KOMPUTER???
PROSZĘ O SUGESTIE.
Zgasl, brak iskry
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
cewka, hall, okablowanie potem długo długo nic i dopiero komputer.
Cewki miernikiem nie sprawdzisz, chyba że już całkiem się popaliła. Zawsze proponuję pożyczyć w tej sytuacji na próbę od kogoś, podmiana to 5 minut pracy. Nie pomoże to szukasz dalej. Wszystkie trójki 4 cyl mają takie same cewki.
Jeszcze jedno. W moim silniczku ECU się zbuntował po dłuższych próbach zapalania z niesprawną cewką. Trza było go zostawić na godzinkę bez napięcia (czyli w twoim przypadku ścignąć klemy)
Cewki miernikiem nie sprawdzisz, chyba że już całkiem się popaliła. Zawsze proponuję pożyczyć w tej sytuacji na próbę od kogoś, podmiana to 5 minut pracy. Nie pomoże to szukasz dalej. Wszystkie trójki 4 cyl mają takie same cewki.
Jeszcze jedno. W moim silniczku ECU się zbuntował po dłuższych próbach zapalania z niesprawną cewką. Trza było go zostawić na godzinkę bez napięcia (czyli w twoim przypadku ścignąć klemy)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Użytkownik
Zgadzam się 100% najczęściej pada cewka zapłonowa z modułem zapłonowym. Żadziej, ale też się zdarza usterka halla.Paweł Marek pisze:cewka, hall, okablowanie potem długo długo nic i dopiero komputer.
michal0604
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Nie pisz z capslockiem bo na drugi raz bedzie zsyp !!!
Gitner
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!