Witam mam bore 1,6 16v 2003
Moja zmora jest blad 17604 Oxygen (lambda) sensor heater circuit:B1 S1: electrical malfunction P1196-35-10---intermittent Błąd ten pojawia sie czasami przy zimnym silniku po przejechaniu kilku kilometrow i ponownym wlaczeniu silnika potrafi zniknac. Ostatnio pojawia sie coraz czesciej. Zauwazylem rowniez ze przy ruszaniu na I biegu auto delikatnie szarpie pozniej juz gdy silnik osiagnie odpowiednia temperature szarpanie znika. Poniewaz bledu nie ma w wykazie VAG nie jestem pewnien co nalezy wymienic lub tez czego dotyczy usterka. czy ktorys z kolegow z forum spotkal sie z podobnym problemem i zna rozwiazanie?
Błąd 17604
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
http://www.obd-2.biz/vag.php Nie ma rzeczywiście. A sprawdź czy grzałka działa ( rezystancję na stychach odpiętej sondy - tylko nie sygnałowych sondy ale grzałki ! ) i czy przy zimnym silniku jest napięcie na grzałce?
-
manieczek111
- Użytkownik

Nie udalo mi sie sprawdzic rezystencji na grzalce sondy gdyz od niedzieli kontrolka nie zapalila sie. Do tego czasu przestudiowalem jeszcze forum Seata na ktorym wystepuje problem z tym wlasnie bledem. Jedna z hipotez tego bledu jest zanieczyszczone paliwo, dlatego wlasnie w niedziele zmienilem stacje paliw i tak juz NIGDY NIE ZATANKUJE NA NESTE w Gdansku przy ul Rakoczego. Odkad zatankowalem Vpowera kontrolka nie zapalila sie ani razu a wczesniej zapalala sie codziennenie kilka razy.