Czy to uszkodzone czujniki o temperatury płynu chłodniczego?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Czy to uszkodzone czujniki o temperatury płynu chłodniczego?

Post autor: tirsone » ndz cze 24, 2007 18:58

Kurde bele....;)

Ja już nie wiem o co biega... kupiłem do swojego PL-a dwa czujniki temperatury płynu chłodzącego .. jedno pinowe ... numer oryginalny części to 049 919 563 A.... Ja kupiłem zamienniki jeden firmy Vernet o numerze B2521, a drugi Febi Bilstein o numerze 01939. Oba chyba nie działają ;/ poprostu nie podnosi mi się wskazówka w liczniku... jak zwarłem kabel od czujnika z masą i włączyłem zapłon to wskazówka poszła w górę... a jak podłączyłem kabel od temperatury płynu z czujnikiem od temperatury oleju to wskazówka też zaczęła działać... :kac:

Nie wiem co jest nie tak.... wierzyć mi się nie chce że oba te czujniki są lipne.. w związku z tym mam pytanie co mogę jeszcze sprawdzić ? Czy ktoś miał może podobne problemy? i co mam teraz zrobić ... bo zdaje się że nie ma gwarancji na części elektryczne w intercarsie a więc kupno kolejnego czujnika to prawdopodobne wyrzucenie następnych 20 zeta w błoto :grrr:

w morde jeża...

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz cze 24, 2007 20:00

tirsone, w/g ETKA to czujnik temperatury oleju jest. Może to ważne?
Obrazek

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » ndz cze 24, 2007 22:34

kurde no... tylko jak kupowałem silnik to w miejscu czujnika płynu chłodzącego był właśnie czujnik od oleju..przynajhmniek wg numeru ETKI :kac:... to ja o tym nie wiedziałem... ale jak go wykręcałem to mi sie ułamał i kupiłem najpierw jeden a potem drugi zamiennik w intercarsie ale wg ich katalogu więc czujniki nie są od oleju czy coś ale od wody własnie...
tomcio pisze:Ja miałem wskaźnik w liczniku je***ęty, podłącz zegary sprawne na próbę.
no właśnie z moich prób wynika że zegary są ok... bo działają po podłaczeniu pod czujnik temp oleju..a pod ten od wody nie chcą...

nie wiem co robić... jak się wkurzę to podłaczę ten kabel do czujnika temp oleju ..bo mam dwa w tym silniku... :blush:

Mój golf

Miłość ożyła....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”