mk3 1.8ABS zamulony
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 1.8ABS zamulony
mam pytanko auto mam z LPG pompa paliwa nowa zapłon kilka razy ustawiany świece nowe+filtry a nadal jest zamulony,na pierwszym biegu najbardziej czuć brak mocy .na kompach się nie znam co może być powodem i jak to sprawdzić, pszyśpiesza do 90km i dalej ledwie co bardzo powoli .myśle że do setki cc700 go minie pomocy dzięki i pozdro
Witam
A może pasek rozrządu wymieniałeś ?
Mi tak właśnie auto załatwili.
W związku z tym pytanie do wiedzących, jakie mogą byc konsekwencje jazdy z roztrojonym
układem rozrządu (ok 400 km), przesuniecie co najmiej o ząbek, palec obrócony o 180 stopni, przwody pozamieniane ?. Taki szpec.
Pozdrawiam, Pitt
W związku z tym pytanie do wiedzących, jakie mogą byc konsekwencje jazdy z roztrojonym
układem rozrządu (ok 400 km), przesuniecie co najmiej o ząbek, palec obrócony o 180 stopni, przwody pozamieniane ?. Taki szpec.
Pozdrawiam, Pitt
Dobre auto to doinwestowane auto
jesli samochod wyposazony w gaz z modulem do sondy lambdy to sonda napewno jest dobra poniewaz fachowcy zakladajac zawsze sprawdzaja czy napiecie i sygnal jest poprawny przy regulacji gazu a co do paska rozrzadu to mozna jezdzic na przestawionym +- o 1 zabek ale pali wiecej i jest troskze mulowaty ja to przerabialem ostatnio i po ustawionym rozrzadzie i zaplonie smigaaa elegancko
sprawdzales cisnienia wszystkie oleju i w cylindrach n??
sprawdzales cisnienia wszystkie oleju i w cylindrach n??
Vw Golf III 1.8 GL ABS
jezeli bedziesz mial przestawiony rozrzad bedzie widoczny olbrzymi spadek mocy, auto na wolnych obrotach bedzie nierownomiernie pracowalo, lub zgasnie zwiazane jest to z tym ze zosana omijane losowo garki. jesli begzie pzestawiony dokladnie odwrotnie moze ci narobic porzadnego balaganu.Pitt pisze:Witam
Pozdrawiam, Pitt
rada pojedz do dobrego mechanika ktory to sprawdzi rozrzad to nie przelewki
mobilni sprawdzam radyjko, gdzie mnie slychac? :D
ja miałem podobny problem I okazało się że mam zapchany układ wydechowy tylny tłumik w srodku zawalony watą Zorientowałem się jak przepałowałem go a z tłumika wylatywało kolorowe włókno zmieniłem tłumik - 95 zł i nie to auto moc wróciła i jest git. - Komputer nic nie wykazywał przed . ale zmobilizowało mnie to do wymiany wszystkich czujników kabli kopółki świec itp.
MORE POWER