Witam wszystkich
kupilem autko MK 3 GTI Edition 2.0 wyposazone w kola(opony)- 215/40ZR 16'' i mam taki problem:kiedy na tylnym siedzeniu przewoze chociaz jedna ciezsza osobe,nawet na nieduzych nierownosciach jezdni to krawedzie nadkoli(te obudowane plastikiem) obcieraja mi opony,wiec mam taka prosbe do forumowiczow,aby ktos doradzil mi co mam zrobic-wymienic,czy naprawic ,aby problem zniknal.
z gory wielkie dzieki za pomoc
Krawędzie nadkoli obcierają opony
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Można zmienić sprężyny na twardsze, ale można też spróbować wsadzić między zwoje sprężyn gumy, które usztywnią trochę zawieszenie. Rozmiar opon masz dobrany odpowiednio ale pewnie ET felg jest niezbyt dobre
Ostatnio zmieniony ndz cze 24, 2007 12:44 przez spajrek, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]GOLF GTi W12 650PS[/b]
[img]http://img.interia.pl/motoryzacja/nimg/golfie_gti_concept_side_1638564.JPG[/img]
[img]http://img.interia.pl/motoryzacja/nimg/golfie_gti_concept_side_1638564.JPG[/img]
- Patriko_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
witam ja wymieniłem sprezyny z tym ze miałem roche wieksze felgi:) mozna jeszcze załozyć dystanse około 3cm na armotyzator ale pod sprezyne bedzie osadzony troszke wyzej ale tego nie odczujesz. ja mam felgi 205/16/50 i mi prawie nie obcierały a po zmianie sprezyn jest ok
MK3 GTI Edition Black
MK2 GTI Edition One 1.8 T +
**USŁUGI FREZARKĄ CNC**
DEKIELKI i inne ->FACEBOOK
MK2 GTI Edition One 1.8 T +
**USŁUGI FREZARKĄ CNC**
DEKIELKI i inne ->FACEBOOK
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie dawno był temat o tym. Można utwardzić sprężyny ale to będzie pomagać w zależności od tego jak obciażysz tył a chyba nie tędy droga. Skoro ET felgi masz nieodpowiednie to pozostaje podciąć plastyk nadkola i jeśli trzeba blachę. Na pewno nie masz jeszcze dystansów pod felgami?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.