Stukanie w okolicach lewarka...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie w okolicach lewarka...
...pojawia się jak przejadę przez nierówności ale przede wszystkim jak dodam gazu albo puszcze noge z gazu.Na lewarku zmiany biegów czuć wtedy jakby coś obijało o niego.Nie wiem co to moze być.Raczej coś od spodu w okolicach tunelu gdzie znajduję się tłumik.Co to moze być?
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
to moze byc tłumik , wejdz pod auto i poszarp ukladem i bedziesz widzial gdzie Ci sie obija.
[ Dodano: Sob Cze 23, 2007 4:31 pm ]
a moze poduszka ? sprawdz auto od spodu z tym ukladem , zlap za rure i szarp w góre na boki itd i jak nic nie bedzie pukac to zajrzyj pod maske i zobacz jak zachowuja sie poduszki. W jakim stanie sa, dobrze by było jakby ktos siedzial w aucie i na zaciagnietym recznym probowal ruszyc a za chwile cofnac autem, jak on tak bedzie robil to ty patrz na poduszki, czy nie za bardzo wyłazi ta na belce z przodu, a np ta od silnika z tyłu nie powinna byc popekana w srodku. Mozesz tez samemu sprawdzic w ten sposób ze na zgaszonym aucie sprobouj szarpac silnikiem , nie powinien sie ruszyc, nie załuj siły.
[ Dodano: Sob Cze 23, 2007 4:31 pm ]
a moze poduszka ? sprawdz auto od spodu z tym ukladem , zlap za rure i szarp w góre na boki itd i jak nic nie bedzie pukac to zajrzyj pod maske i zobacz jak zachowuja sie poduszki. W jakim stanie sa, dobrze by było jakby ktos siedzial w aucie i na zaciagnietym recznym probowal ruszyc a za chwile cofnac autem, jak on tak bedzie robil to ty patrz na poduszki, czy nie za bardzo wyłazi ta na belce z przodu, a np ta od silnika z tyłu nie powinna byc popekana w srodku. Mozesz tez samemu sprawdzic w ten sposób ze na zgaszonym aucie sprobouj szarpac silnikiem , nie powinien sie ruszyc, nie załuj siły.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

wywaliłem jedną gume podtrzymujacą tłumik końcowy bo ona mi za bardzo tłumik napinała na jedna stronę i dlatego zamiast przechodzić przez środek tunelu to był napiety na prawa stronę i uderzał o blachę w tunelu.Tylko teraz nie wiem jak długo mogę jeździć tak bez tej gumy,czy mi tłumik po jakimś czasie nie opadnie.
właśnie ściągnąłem gumę która była juz bardzo naciągnięta i zwulkanizowana.To jest dokładnie w miejscu gdzie są dwie gumy koło siebie i jedną z nich ściągnąłem,zaraz nad tylną osią,tak,że z jednej strony trzyma ale nie jestem pewny jak długo wytrzyma.
[ Dodano: Czw Cze 28, 2007 01:31 ]
powodem stukania był tłumik który obijał sie o scianki tunelu.Podjechałem do gościa od tłumików....odciął tłumik i zespawał ponownie tak żeby przebiegał przez środek tunelu.Teraz jest cisza
[ Dodano: Czw Cze 28, 2007 01:31 ]
powodem stukania był tłumik który obijał sie o scianki tunelu.Podjechałem do gościa od tłumików....odciął tłumik i zespawał ponownie tak żeby przebiegał przez środek tunelu.Teraz jest cisza