Zapłon
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zapłon
Mama pytanko jakie sa skutki przestawionego zapłonu i po czym poznac ze autko ma przestwwiony zapłon??
tak da sie to zobaczyc,jak bedzie za szybki w aucie mogo "falowac" nieznacznie obroty i jak bedziesz jechal pod lekka górke beda ci stokac zawory, pozatym obroty jałowe bedza ok 1000 obr/min. jak bedzie za wolny auto nie bedzie miało "jadu" , i obroty jałowe bedą ok 500 obr/min, ustawia sie najlepiej przy zapalonym aucie krecac aparatem
Hmm no u mnie oboroty sa ok 850-900,falowania nie zauwazyłem,stukania zawórów tazke....jedyne co zauwazyłem to ze autko rozpedza sie do 160 a potem juz bardzo ciezko(silnik 90KM).....poza tym jest wsio oki....silniczek ładnie pracuje choc nieraz jak sie otwoerzy masje ciut nierówno ma takie jakby trzeisawki delikatne......poza tym autko bardzo mało bierze oleju bo tylko jakies 0,5 litea na wymiane i ogólnie bardzo dobrze pali bo 9-10 literków gazu...wiec co moze byc nie tak ze tak wolno jedzie....kolegom te same silniki bez problemu ciągna po 180
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6