MKIV - poduszki powietrzne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MKIV - poduszki powietrzne
Witam. Najpierw opisze całą sytuacje. Jadąc samochodem MKIV zaświeciła mi sie kontrolka płynu hamulcowego, a zaraz za nią kontrolka od poduszki powietrznej i tak juz zostało. Sprawdziłem poziom płynu i ok było go troche za mało, wieć dolałem i kontrolka od hamulców zgasła. Ale kurna kontrolka od poduszki powierznej świeci sie cały czas po przekręceniu stacyjki, rzecz jasna. No i moje pytanie, co jest grane z tymi poduchami (4x). Samochód bezwypadkowy, nic nie było grzebane przy kierownicy, przy poduszce pasażera ani przy siedzeniach, a ta piz...a nie zgasnie. Prosze o jakieś doradztwo i ewentualne przyczyny. Aaa i jeszcze dodam, że resecik komputera nic nie daje.
- Goofol
- Ma gadane
- Kontakt:
Stary wystarczy ze poprostu przestawiales fotel majac wlaczony zaplon i poruszyles kablami i wtyczkami i po sprawie....... tam sa napiecia rzedu mV i delikatny przeskok powoduje odlaczenie wszystkiego!!!! oryginalny komp powinien wskazac problem a reset powinien zadzialac w 100% ale tylko oryginalnym kompem!!!
Re: MKIV - poduszki powietrzne
POdepnij się gdzieś pod Vaga niech ci zoabaczą co komp pokazuje , może wystrczy tylko skasować błąd , mogą ci też zrobić test poduszek czy są ok.
Vasyl pisze:Reset nie robiłem na kompie, robiłem go metodą opisana na forum, a więc klemy itd. Myślałem, że mu przejdzie po czyms takim i obejdzie sie bez komputera. Ale pewnie z tego co piszecie nie obędzie się, bo taki zwykły poprzez klemy nic nie daje. "Dziwny jest ten świat", a tym bardziej auta. Pozdr

Błedy w sterowniku są zapisywane w pamięci nieulotnej i taki "reset" nic nie daje - może najwyzej zresetować komputer sterujący gazem jeśli masz taką instalacje. To co zrobiłeś nie skasuje żadnych błędów, szczególnie w sterowniku airbagów tylko doda nowe.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB