MKIV - poduszki powietrzne

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Vasyl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

MKIV - poduszki powietrzne

Post autor: Vasyl » wt maja 10, 2005 19:43

Witam. Najpierw opisze całą sytuacje. Jadąc samochodem MKIV zaświeciła mi sie kontrolka płynu hamulcowego, a zaraz za nią kontrolka od poduszki powietrznej i tak juz zostało. Sprawdziłem poziom płynu i ok było go troche za mało, wieć dolałem i kontrolka od hamulców zgasła. Ale kurna kontrolka od poduszki powierznej świeci sie cały czas po przekręceniu stacyjki, rzecz jasna. No i moje pytanie, co jest grane z tymi poduchami (4x). Samochód bezwypadkowy, nic nie było grzebane przy kierownicy, przy poduszce pasażera ani przy siedzeniach, a ta piz...a nie zgasnie. Prosze o jakieś doradztwo i ewentualne przyczyny. Aaa i jeszcze dodam, że resecik komputera nic nie daje.

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » wt maja 10, 2005 22:42

Jak to nie daje - błędów nie pokazuje??? Jak robisz reset?

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
Goofol
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Goofol » wt maja 10, 2005 23:50

Stary wystarczy ze poprostu przestawiales fotel majac wlaczony zaplon i poruszyles kablami i wtyczkami i po sprawie....... tam sa napiecia rzedu mV i delikatny przeskok powoduje odlaczenie wszystkiego!!!! oryginalny komp powinien wskazac problem a reset powinien zadzialac w 100% ale tylko oryginalnym kompem!!!

Awatar użytkownika
Vasyl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Vasyl » śr maja 11, 2005 08:16

Reset nie robiłem na kompie, robiłem go metodą opisana na forum, a więc klemy itd. Myślałem, że mu przejdzie po czyms takim i obejdzie sie bez komputera. Ale pewnie z tego co piszecie nie obędzie się, bo taki zwykły poprzez klemy nic nie daje. "Dziwny jest ten świat", a tym bardziej auta :otepienie:. Pozdr

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: MKIV - poduszki powietrzne

Post autor: briano » śr maja 11, 2005 13:07

POdepnij się gdzieś pod Vaga niech ci zoabaczą co komp pokazuje , może wystrczy tylko skasować błąd , mogą ci też zrobić test poduszek czy są ok.

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » śr maja 11, 2005 13:17

Vasyl pisze:Reset nie robiłem na kompie, robiłem go metodą opisana na forum, a więc klemy itd. Myślałem, że mu przejdzie po czyms takim i obejdzie sie bez komputera. Ale pewnie z tego co piszecie nie obędzie się, bo taki zwykły poprzez klemy nic nie daje. "Dziwny jest ten świat", a tym bardziej auta :otepienie:. Pozdr
:panna:

Błedy w sterowniku są zapisywane w pamięci nieulotnej i taki "reset" nic nie daje - może najwyzej zresetować komputer sterujący gazem jeśli masz taką instalacje. To co zrobiłeś nie skasuje żadnych błędów, szczególnie w sterowniku airbagów tylko doda nowe.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
Vasyl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Vasyl » czw maja 12, 2005 14:06

Dzieki panowie za odpowiedzi, mieliście racje wystarczyło skasować błąd na kompie. Okazało sie, że błąd tkwił w pirotechnicznym napinaczu pasa kierowcy (tak mi powiedział mechanior) ale juz po bólu, załatwiłem ta kontrolkę na cacy. Jeszcze raz dzieki za inf. Pozdr.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”