Coś wyje. Skrzynia? Łozysko? Sprzegło?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomyart
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Coś wyje. Skrzynia? Łozysko? Sprzegło?
Od jakiegoś czasu coś mi wyje i mam problem z lokalizacja co gdzie i jak, objawy są takie:
- najgłosniej jest na 2 i 3 przy predkości ok. 30 do 50 km, potem jakby niesłychac ale nie wiem czy czasami nie wynika to z samej jazdy, dzieje sie tak tylko przy dodawaniu gazu (przyspieszaniu) jesli puszcze gaz hałas ustaje. Podobie podczas redukcji, słychac dosc mocno jak cos zawyje.
- na prostej, rownej drodze (w całym zakresie predkości) po właczeniu na "luz" słychac delikatne huczenie
- przy gwałtownych skretach (prawo/lewo) dzwiek sie nie zmienia.
Ma ktos jakis pomysł, co to moze byc?
- najgłosniej jest na 2 i 3 przy predkości ok. 30 do 50 km, potem jakby niesłychac ale nie wiem czy czasami nie wynika to z samej jazdy, dzieje sie tak tylko przy dodawaniu gazu (przyspieszaniu) jesli puszcze gaz hałas ustaje. Podobie podczas redukcji, słychac dosc mocno jak cos zawyje.
- na prostej, rownej drodze (w całym zakresie predkości) po właczeniu na "luz" słychac delikatne huczenie
- przy gwałtownych skretach (prawo/lewo) dzwiek sie nie zmienia.
Ma ktos jakis pomysł, co to moze byc?
Ostatnio zmieniony wt cze 19, 2007 20:50 przez tomyart, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi w serwisie zaśpiewali za naprawę na oryginalnych częściach 4,5 tysiąca zł, no ale mam automatyczną skrzynię. Chociaż w niej jest to ławtiej zrobić bo nie trzeba skrzyni rozbierać, jest pod dekielkiem, jak by się uparł to skrzynie nawet nie musiał by wyciągnąć.
Ogólnie naprawa moze byc droga ze względu na części, a niestety trzeba zastosować porządne a może nawet oryginalne bo nie wiadomo czy zamienniki do dyfra są.
Ogólnie naprawa moze byc droga ze względu na części, a niestety trzeba zastosować porządne a może nawet oryginalne bo nie wiadomo czy zamienniki do dyfra są.