Nie chce palic jak zimny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce palic jak zimny
Mam takie problem autko stalo ok 2 meisiecy nie jezdzone i teraz jak wrocilem w pierwszy dzien bylo ok ale nastepnego dnia jak autko jest zimne lub jak stoi dlugo to nie chce palic trzeba krecic ze 3- 4 razy po kilka sekund i lapie dopiero. wtedy z tylu ukazuje sie chmura dymu( szary bialy dym) Autko cieple pali normalnei wymienilem filtr paliwa wstawilem zaworek zwrotny bo wydawalo mi sie ze paliwo wraca z pompy ale dalej to samo. nei sprawdzalem swiec jeszcze. rano niby kontrolka normalnei swieci . pecherzykow powietrza w przewodach nie ma. Moze cie mi poradzic co sprawdzic jeszcze?
Ostatnio zmieniony sob cze 16, 2007 18:42 przez miroooo, łącznie zmieniany 1 raz.
w poneidzialek je sprawdze ale jezeli by powiedzmy byly wszytkei spalone to by szarpalo silnikeim po zapaleniu rano??? bo jak kiedys mialem 1 dobra to tak szarpalo i nierowno chodzil a teraz jak juz odpali rano to nie szarpie
Ostatnio zmieniony sob cze 16, 2007 18:44 przez miroooo, łącznie zmieniany 1 raz.
juz naprawione ale nei musze chyba tlumaczyc ile tzreba sie owkurzac jak sie przykreca ta listwe miedziana co laczy swiece!!!!! Po wymianie filtru paliwa a pozniej wstawienie zaworku zwrotnego (koszt 75 zl) i sprawdzeniu swiec okazalo sie ze to bezpiecznik od swiec (koszt 1.50 zl) . Nie podejrzewalem tegoz bezpiecznika poneiwaz dioda od swiec normalnei swicila i gasla normalnei bylo slychac cykneiceie przekaznika. No ale coz tak to czaem jest. dzieki za pomoc wszytkim punkty rozdane. temat mozna zamknac