zdemontowanie półośki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zdemontowanie półośki
witam.mam problem,muszę wymienić osłonę przegubu ale nie mogę odkręcić śruby piasty.podgrzewałem palnikiem obstukiwałem i nic nawet nie ruszyła się o milimetr ma ktoś może jakiś pomysł jak odkręcić tą śrubę żeby wymienić gumę przegubu zewnętrznego.chyba że zna ktoś może cenę wymiany osłonki ale sama robocizna bo cały zestaw do wymiany mam swój pozdro
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
Re: zdemontowanie półośki
porządny klucz nasadkowy i przedłużka o długości 1m i musi pójśćArtik31 pisze:nie mogę odkręcić śruby piasty
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
No właśnie swoją nasadką nie mogłem bo się gieła i pożyczyłem od znajomego mechanika porządną i poszło.Artik31 pisze:wajcha od nasadki na którą nakładałem rurę była za miękka bo się uginała
Ostatnio zmieniony sob cze 16, 2007 16:33 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Musi być baaaardzo porządne narzędzie, zwłaszcza jak od narodzin autka nie było ściągane. Ja złamałem nasadkę, pogiąłem przedłużkę. Pomógł mi mechanik od autobusów pożyczając rurkowy klucz i do tego metrowa wajcha. Stanąłem na niej a po kluczu rurkowym waliłem 5 kg młotem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- barteKKK03
- V.I.P.