Jaki alarm

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ReV
Grupa Małopolska

Jaki alarm

Post autor: ReV » pt cze 15, 2007 13:28

Przymierzam się do założenia alarmu w moim mkII, cóż takie czasy.. Jedyny, który wydał mi się sensowny na allegro to: http://www.allegro.pl/item202576113_ala ... zasil.html
Zależy mi żeby miał czujniki ruchu, zasilana syrenę, co najmniej 2 styki (maska, klapa), czujnik udarowy, sterowanie zamkiem, czyli praktycznie co się da. Czy ktoś montował w swoim aucie taki model? Polecacie jakiś inny? Czekam na opinie:)
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 18:36 przez ReV, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » pt cze 15, 2007 13:45

Sterownik ultradźwięków w tym alarmie to straszne badziewie. Nie da się optymalnie ustawić czułości bo zmienia się ona zależnie od temperatury i wilgoci. Czyli albo w ogóle ultradźwięki nie będą reagowały albo będą włączać alarm co kilka godzin.

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
flgmnft
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: flgmnft » sob cze 16, 2007 00:05

Odnosnie syrenek z wlasnym zasilaniem to jestem do nich sceptyczni nastawiony, kuzyn zaklada alarmy samochodowe nie raz mu pomagalem przy tym. Wiec z tymi syrenkami jest tak ze bateria w nich siada po ok 2 latach i sa pozniej problemy z nimi, typu ze sam ci sie alarm wlacza, wiec lepiej kupic zwykla syrenke. Najlepszym rozwiazaniem jest czujnik rteciowy i on ci wystarczy. Reaguje na m,in przechyl boczny samochodu (zapobiega kradziezy felg) i dziala jak zwykla wstrzasowka, reguluje sie go odpowiednio (poziomuje oraz czulosc) zeby nie regowal na podmychy wiatru. Mankamentem jest to ze trzeba stawac na w miare palskim podlozu.

Ja mam zwylky najprostszy alarm, z czujnikiem wstrzasowym (nie rteciowym bo nie mam go kiedy kupic)i nie narzekam.
Ostatnio zmieniony sob cze 16, 2007 00:07 przez flgmnft, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”