Lampy H1+H1

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tkotwa

Lampy H1+H1

Post autor: tkotwa » pt cze 15, 2007 16:08

Mam pytanie posiadam lampy na dwie żarówki H1 i jak zapalam długie to mi gasną mijania i nie wiem czy ma tak byc czy nie.Bo widziałem na mieście jechał takie same autko i paliły sie te i te !!!

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » pt cze 15, 2007 16:33

tkotwa pisze:Mam pytanie posiadam lampy na dwie żarówki H1 i jak zapalam długie to mi gasną mijania i nie wiem czy ma tak byc czy nie.Bo widziałem na mieście jechał takie same autko i paliły sie te i te !!!
Dobrze widziałeś , gdy właczysz długie światła powiny sie świecic obie zarówki H1 . Prawdopodobnie masz zrobiona przeróbke świateł z H4 na H1 i dlatego tak sie dzieje , pod H4 instalacja jest tak zrobiona że albo sie zapala włókno żarówki H4 od światel mijania albo od świateł długich , nigdy nie świecą oba jednocześnie.
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 16:34 przez homsky, łącznie zmieniany 1 raz.

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]

tkotwa

Post autor: tkotwa » pt cze 15, 2007 16:50

A może ktoś mi podpowie co mam zrobić żeby było ze obie żarówki sie swieciły ???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt cze 15, 2007 16:54

Zdaje się kolega Greg już z 10 razy podawał instrukcję jak to zrobić nawet z fotkami, poszukałbyś.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

tkotwa

Post autor: tkotwa » pt cze 15, 2007 17:04

Paweł Marek pisze:Zdaje się kolega Greg już z 10 razy podawał instrukcję jak to zrobić nawet z fotkami, poszukałbyś.
Czego sie denerwujesz od tego jest forum żeby pytać i pomagać sobie a nie pisać ze już na temat było. Jak było to mogłeś podać linka gdzie co i jak !!! Najlepsza odpowiedz szukaj w google 90 % forum tak jest

Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: zodiak » pt cze 15, 2007 17:10

"Witam,

udało się, światła działają jak powinny. Wystarczyło zdjąć osłonę przy kierownicy /odkręcić dwie śrubki i osłona rozkręcona/, tam po lewej stronie koło manetki kierunkowskazów było już widać wiązkę która zakończona jest wąską wtyczką gdzie trzeba było zewrzeć przewody żółty i czarno-biały/ te dwa przewody idą koło siebie/. Można założyć taką plastikową zworkę, która zakłada się na te dwa przewody ściska i gotowe, nie trzeba lutować i izolować. Pracy na 5 minut.

U mnie był przypadek taki że światła nie świeciły razem także myślałem że nie mam zworki ale rozebrałem osłonę patrze a tu zworka, myślę co jest grane. Zdjąłem te zworkę i okazało się tylko że jeden przewód był zaśniedziały, przeczyściłem go złożyłem zworkę i wszystko działa jak należy"

Cytat z jednego z forumowiczów (GUCIU69) - wystarczy poszukać!
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 17:13 przez zodiak, łącznie zmieniany 2 razy.

Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pt cze 15, 2007 17:11

tkotwa, nie działa ci wyszukiwarka? dziwne bo u mnie działa.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt cze 15, 2007 17:28

tkotwa pisze:Czego sie denerwujesz od tego jest forum żeby pytać i pomagać sobie a nie pisać ze już na temat było. Jak było to mogłeś podać linka gdzie co i jak !!! Najlepsza odpowiedz szukaj w google 90 % forum tak jest
Bardzo proszę, zajęło mi to 10 sekund. Zerknij jednak do regulaminu forum.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... f4b918b660

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

tkotwa

Post autor: tkotwa » pt cze 15, 2007 17:32

działa właśnie znalazłem zdjęcie i przypomniało mi sie o tych blaszkach i nie było nic w instrukcji jak kupiłem lampy po co ona jest idę ja zamotwać gdzie trzeba :) zobaczymy

[ Dodano: 15 Cze 2007 18:06 ]
działa po zamontowaniu blaszki w skrzynce z bezpiecznikami :) huraaaa

Paweł Marek masz +
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 18:07 przez tkotwa, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”