jakie sa skutki jazdy z nieszczelnym wydechem??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jakie sa skutki jazdy z nieszczelnym wydechem??
Mam do wymiany srodkowy tłumik gdyz wypadła mi dziura (nieduza) i brzeczy mi troche:/ Musze troche kasy odskładac bo u studenta to normalne:P Ale czy sa jakies skutki jazdy z taka dziurka w srodkowym tłumiku? Chyba nie..przynajmniej mi sie tak wydaje..
dokładnie dla silnika to akurat lepiej jak spaliny nie sa dodatkowo blokowane, minusami takiej dziury jest beznadziejny dzwięk pracy układu no i możliwość utraty dowodu.bongo pisze:z silnikiem nic sie nie stanie.
Ja na twoim miejscu poprosty pozbyłbym sie tego tłumnika i wstawił przelotke albo strumnienice (opcja dodatkowo obciązająca kieszeń
Czasami lepiej czasami nie-a sonda lambda ktora bada sklad spalin?Jezeli uklad jest nieszczelny to sonda moze podawac falszywe informacje do komputera ktory bedzie zmienial sklad mieszanki zeby ten stan rzeczy poprawic. Nawet w przypadku gdy jest to silnik zasilany gaznikiem to tez nie jest tak różowo jak przedstawiaja to koledzy poniewaz na skutek zbyt malego cisnienia w układzie wydechowym spaliny moga sie cofac w strone silnika. Wiadomo-samochod bedzie jezdzil ale nie tak jak powinien.Marooo9 pisze:dokładnie dla silnika to akurat lepiej jak spaliny nie sa dodatkowo blokowane, minusami takiej dziury jest beznadziejny dzwięk pracy układu no i możliwość utraty dowodu.
Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
OBNIŻENIU ZAWIECHA MÓWIE STANOWCZE NIE!
No jak wyawlimy środkowy to napewno nie bedzie zjawiska cofania spalin, bo będa jeszcze lepiej schodzić a jeżeli chodzi o sonde to bada ona spaliny na wyjściu przed katalizatorem chyba ze mamy zastosowane 2 sondy przed i po katalizatorze.
Znam przypadki z życia wziete gdzie kolesie na LPG wydechy poprzerabiane na kompletnie przelotowe i autka chodziły jak marzenie i sonda nawet nie pisneła.
Znam przypadki z życia wziete gdzie kolesie na LPG wydechy poprzerabiane na kompletnie przelotowe i autka chodziły jak marzenie i sonda nawet nie pisneła.
no tak wywalenie srodkowego nic nie popsuje. ja opisywalem tylko sytuacje w której w wydechu jest dziura albo jesli zwiekszy sie srendice calego układu zbyt drastycznie.
Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
-
jozekrjrj
- Użytkownik

- Kontakt:
no na seryjnym wydechu i silniku usuniecie tłumika albo 2 napewno coś da
jedynie hałas i zmniejszenie momentu i mocy silnika
jedynie hałas i zmniejszenie momentu i mocy silnika
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 14:39 przez jozekrjrj, łącznie zmieniany 1 raz.
był mk3 GT
http://www.s-cam.pl/
http://www.s-cam.pl/