jakie sa skutki jazdy z nieszczelnym wydechem??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marhiw
Mały gagatek
Mały gagatek

jakie sa skutki jazdy z nieszczelnym wydechem??

Post autor: marhiw » pt cze 15, 2007 09:32

Mam do wymiany srodkowy tłumik gdyz wypadła mi dziura (nieduza) i brzeczy mi troche:/ Musze troche kasy odskładac bo u studenta to normalne:P Ale czy sa jakies skutki jazdy z taka dziurka w srodkowym tłumiku? Chyba nie..przynajmniej mi sie tak wydaje..

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pt cze 15, 2007 09:35

No,skutek może być taki że jak trafisz na złego policjanta to może dowodzik zabrać.
Jak bardzo głosno chodzi oczywiście,z silnikiem nic sie nie stanie.

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marooo9 » pt cze 15, 2007 12:17

bongo pisze:z silnikiem nic sie nie stanie.
dokładnie dla silnika to akurat lepiej jak spaliny nie sa dodatkowo blokowane, minusami takiej dziury jest beznadziejny dzwięk pracy układu no i możliwość utraty dowodu.
Ja na twoim miejscu poprosty pozbyłbym sie tego tłumnika i wstawił przelotke albo strumnienice (opcja dodatkowo obciązająca kieszeń :)) to poprawi troche osiągi.

Awatar użytkownika
cegla66
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: cegla66 » pt cze 15, 2007 12:45

Marooo9 pisze:dokładnie dla silnika to akurat lepiej jak spaliny nie sa dodatkowo blokowane, minusami takiej dziury jest beznadziejny dzwięk pracy układu no i możliwość utraty dowodu.
Czasami lepiej czasami nie-a sonda lambda ktora bada sklad spalin?Jezeli uklad jest nieszczelny to sonda moze podawac falszywe informacje do komputera ktory bedzie zmienial sklad mieszanki zeby ten stan rzeczy poprawic. Nawet w przypadku gdy jest to silnik zasilany gaznikiem to tez nie jest tak różowo jak przedstawiaja to koledzy poniewaz na skutek zbyt malego cisnienia w układzie wydechowym spaliny moga sie cofac w strone silnika. Wiadomo-samochod bedzie jezdzil ale nie tak jak powinien.

Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
OBNIŻENIU ZAWIECHA MÓWIE STANOWCZE NIE!

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marooo9 » pt cze 15, 2007 12:58

No jak wyawlimy środkowy to napewno nie bedzie zjawiska cofania spalin, bo będa jeszcze lepiej schodzić a jeżeli chodzi o sonde to bada ona spaliny na wyjściu przed katalizatorem chyba ze mamy zastosowane 2 sondy przed i po katalizatorze.
Znam przypadki z życia wziete gdzie kolesie na LPG wydechy poprzerabiane na kompletnie przelotowe i autka chodziły jak marzenie i sonda nawet nie pisneła.

Awatar użytkownika
cegla66
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: cegla66 » pt cze 15, 2007 14:03

no tak wywalenie srodkowego nic nie popsuje. ja opisywalem tylko sytuacje w której w wydechu jest dziura albo jesli zwiekszy sie srendice calego układu zbyt drastycznie.

Zbieram na Passata B5 TDI.Kiedy zbiore nie wiadomo.Zainteresowanych sponsoringiem zapraszam na priv xD
OBNIŻENIU ZAWIECHA MÓWIE STANOWCZE NIE!

jozekrjrj
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jozekrjrj » pt cze 15, 2007 14:39

no na seryjnym wydechu i silniku usuniecie tłumika albo 2 napewno coś da :rotfl:

jedynie hałas i zmniejszenie momentu i mocy silnika
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 14:39 przez jozekrjrj, łącznie zmieniany 1 raz.

był mk3 GT

http://www.s-cam.pl/

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”