Problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z centralnym zamkiem
Centralny zamek przestał działać. Brak jakiejkolwiek reakcji.
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2007 23:47 przez mizal, łącznie zmieniany 2 razy.
Volkswagen Golf III 1.6 Hatchback
-
- Użytkownik
- Kontakt:
dokladnie jak pisze kolega! u mnie tez poszla pompka i stwierdzilem ze nie ma sensu kupowac drugiej pompki bo trzeba miec jakies 130 zl na uzywana, i kupilem centralny zamek elektryczny na pilocik co prawda bylo troche zabawy zeby przerobic z pneumatycznego na elektryczny ale dalem rade pozdrawiampioterr pisze:pompka ci się zjarała kolego do naprawy albo szukaj drugiej
Witam ponownie.
Czy to napewno pompka? Czy istnieje możliwość samodzielnie sprawdzić co wysiadło czy lepiej udać się do warsztatu?
Ateraz trochę faktów. Autko kupiłem z niedziałającym zamkiem od strony kierowcy, zamykałem je więc od strony pasażera. Przy zamykaniu bądź otwieraniu wyczuwałem spory opór. Zamknąlem autko i było wszystko w porządku a następnego dnia kicha - nie mogę otworzyć drzwi. Zamek lekko się przekręca ale zero reakcji. po wejściu przez bagażnik próbowałem otworzyć drzwi od wewnątrz i udało się. za wyjątkiem może jednego: siłowniki w trzech drzwiach słychać jak reagują przy ręcznym zamykaniu bądź otwieraniu ale ten w drzwiach kierowcy jest zablokowany w pozycji otwrte.
Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły lub rady to proszę pomóżcie.
Czy to napewno pompka? Czy istnieje możliwość samodzielnie sprawdzić co wysiadło czy lepiej udać się do warsztatu?
Ateraz trochę faktów. Autko kupiłem z niedziałającym zamkiem od strony kierowcy, zamykałem je więc od strony pasażera. Przy zamykaniu bądź otwieraniu wyczuwałem spory opór. Zamknąlem autko i było wszystko w porządku a następnego dnia kicha - nie mogę otworzyć drzwi. Zamek lekko się przekręca ale zero reakcji. po wejściu przez bagażnik próbowałem otworzyć drzwi od wewnątrz i udało się. za wyjątkiem może jednego: siłowniki w trzech drzwiach słychać jak reagują przy ręcznym zamykaniu bądź otwieraniu ale ten w drzwiach kierowcy jest zablokowany w pozycji otwrte.
Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły lub rady to proszę pomóżcie.
Na pewno to, wiesz co dalejmizal pisze:Czy to napewno pompka?
Wyczuwales opor, bo zapewne kreciles zamek do konca i zamykales go na sile mechanicznie jakbys nie mial centralnego Tak przynajmniej mi sie wydaje.mizal pisze:Autko kupiłem z niedziałającym zamkiem od strony kierowcy, zamykałem je więc od strony pasażera. Przy zamykaniu bądź otwieraniu wyczuwałem spory opór.
Na poczatek sprawdz czy pompka w ogole startuje.
Wez kawalek przewodu i na podlaczonej kostce zewrzyj styki nr 1 i 7 - wtedy zamki powinny sie zamykac - pompka wciaga powietrze.
1 i 10 - otwieranie - pompuje powietrze...
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
- Paweł Marek
- V.I.P.
pompka jest dobra.mizal pisze:Zamek lekko się przekręca ale zero reakcji. po wejściu przez bagażnik próbowałem otworzyć drzwi od wewnątrz i udało się. za wyjątkiem może jednego: siłowniki w trzech drzwiach słychać jak reagują przy ręcznym zamykaniu bądź otwieraniu ale ten w drzwiach kierowcy jest zablokowany w pozycji otwrte.
prawdopodobnie urwane wiosełko z klamki łatwe do kupienia i wymiany, poza tym masz uszkodzone włączniki zamka w lewych drzwiach i być moze coś więcej w zamkach sie poblokowało.mizal pisze:Zamek lekko się przekręca ale zero reakcji
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mechanicznie nie, styki można ze schematem w ręce, po pierwsze czy pojawia się plus na zielonym przy otwieraniu kluczykiem drzwi, a plus na szarym przy zmaykaniu. W obu drzwiach przednich.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
no ale jeśli nie masz żadnego oporu na zamku przy kręceniu kluczykiem to zmień wiosełko, elektryka potem.mizal pisze:Niestety nie pojawia się.
http://allegro.pl/item206092630_amortyz ... _golf.html
To jest ten element łączący bębenek w klamce z zamkiem w drzwiach i czasem się łamie.
Witam wszystkich
Wymieniłem 2 wiosełka bo były złamane oraz zlutowałem 2 przewody (były przecięte) w połączeniu drzwi kierowcy i zamki działają bez zastrzezeń. Mogę zamykać teraz auto z obydwu stron.
Dziękuję za Wasze podpowiedzi. Dużo mnie nauczyły i ukierunkowały w celu usunięcia problemu z zamykaniem.
Pozdrawiam Wszystkich.
Wymieniłem 2 wiosełka bo były złamane oraz zlutowałem 2 przewody (były przecięte) w połączeniu drzwi kierowcy i zamki działają bez zastrzezeń. Mogę zamykać teraz auto z obydwu stron.
Dziękuję za Wasze podpowiedzi. Dużo mnie nauczyły i ukierunkowały w celu usunięcia problemu z zamykaniem.
Pozdrawiam Wszystkich.