[VR6] Pompa paliwa problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
elektryk niech ci pomierzy napiecie na pompie i zobacz ten osadnik na dole( filterek bo moze ma jakiegos syfa i przez to byly te przerwy w mocy)
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to bedzie na 100% to. Ja powiem tylko ze mialem u siebie prawie podobnie bo ja mialem jeszcze 2 zasilanie -GAZ i u mnie tez jeden z wezyków do wtrysku lał ale odłaczylem bezpiecznik od pompy i jezdzilem chwile na samym gazie dopuki nie kupilem wezyka.
U mnie jak pompka byla juz na wykonczeniu (bo byla i jak ja bylo słychac) to juz sie niestety nie wyrabiala i nie podawala takiego cisnienia benzyny zeby mozna bylo jechac na benie i auto mialo takie przerwy jak twoje z tym ze moje wieksze. Po wymianie pompki mi to przeszło ale i tak na gazie smigam a na benie tylko odpalam. Jezeli chodzi o ciebie i stara pompke to faktycznie mogles miec mala dziurke albo pompka nie dawala juz cisnienia co powinna. To był jeden problem a paliwo moglo tez uciekac spod wezyka (mala ilosc dzisiaj nie zostanie zauważona bo zaraz wyparuje) Natomiast po zalozeniu nowej cisnienie bylo prawidlowe ale przewodzik miales nadpalony i go rozerwalo. Dobrze ze ci sie ta benzyna nie zapalila. Pozdro i niech sie juz nie psuje maszyna
U mnie jak pompka byla juz na wykonczeniu (bo byla i jak ja bylo słychac) to juz sie niestety nie wyrabiala i nie podawala takiego cisnienia benzyny zeby mozna bylo jechac na benie i auto mialo takie przerwy jak twoje z tym ze moje wieksze. Po wymianie pompki mi to przeszło ale i tak na gazie smigam a na benie tylko odpalam. Jezeli chodzi o ciebie i stara pompke to faktycznie mogles miec mala dziurke albo pompka nie dawala juz cisnienia co powinna. To był jeden problem a paliwo moglo tez uciekac spod wezyka (mala ilosc dzisiaj nie zostanie zauważona bo zaraz wyparuje) Natomiast po zalozeniu nowej cisnienie bylo prawidlowe ale przewodzik miales nadpalony i go rozerwalo. Dobrze ze ci sie ta benzyna nie zapalila. Pozdro i niech sie juz nie psuje maszyna
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps