czy zmiana wałka od innego silnika VW cos zmieni ? 1,8 RP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Superbeasto
- Użytkownik
- Kontakt:
lukasz_zn, oj kusisz, kusisz... napewno sie przyda dzięki!!!
viewtopic.php?f=87&t=291120 czego nie było w tym aucie... eh.
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
no jest to kuszace ale mysle ze koszty beda ogromne i jednak taniej wyjdzie swap na 16v
sam walek kosztuje mysle ok 800 zl nie mowiac o chipie pod silnik i reszcie rzeczy do zrobienia
faktem jest ze samo spilowanie jeza w dolocie i przestawienie zaplonu dake jakies efekty bo wlasnie gadalem z kolega ktory to robil kiedys i dzialalo
sam walek kosztuje mysle ok 800 zl nie mowiac o chipie pod silnik i reszcie rzeczy do zrobienia
faktem jest ze samo spilowanie jeza w dolocie i przestawienie zaplonu dake jakies efekty bo wlasnie gadalem z kolega ktory to robil kiedys i dzialalo
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
Do tego kolektor wydechowy z GTi lub G60 i głowice z dużymi zaworami z MkIII. MOżna też przerobić Mono-jetronic na Mono-motronic tak jak jest w AAM czy ABSPinhead pisze:Według mnie to ryzykowna modyfikacja. Najpewniej to było by zmienić wałek na sportowy, przepustnice na większą i zmodyfikować ilość podawanego paliwa w ECU. Bo ta przepustnica w RP to nie jest przepustnica tylko przepustniczka
przecie jest krązenie płynu z przodu głowicyPinhead pisze:luckash napisał/a:
kanał wodny mozna zaślepić
A płyn w nim stojący nie będzie przegrzewał głowicy / bloku ?
w głowicy troche nad kanałem widziałem nagwintowany otwór wiec mozna go wykorzystac do przykręcenia flanszy z kolankiemPinhead pisze:Cytat:
albo połączyć z wezem wyłączając z obiegu grzanie kolektora
Kwestia tylko czy jest na to miejsce