Problem z podłączeniem mechanizmu elektrycznej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Talibounce
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z podłączeniem mechanizmu elektrycznej szyby
Witam, mam prośbę do wszystkich którzy na własną rękę montowali el. szyby w MKIII, chodzi mi o to jak podłączyć kable które oryginalnie powinny wchodzić w kostkę w drzwiach tak aby od str. kierwocy szyba chodziła (gdzie dać + gdize- do jakich kolorów) nie uśmiecha mi się wymiana wiązki idącej od drzwi dalej tj, do przekaźników, bezpieczników itp, tym bardziej, że miała zostać dostarczona wraz z mechanizmem a przyszła wiązka kończąca się wraz z drzwiami i dalej nic. także pozostaje podłączyć to jakoś na "krótko" jeżeli ma ktoś jakiś pomysł prosiłbym o radę
Talibounce
Witam również planuje zamontować szyby elektryczne w moim golfie, 3 drzwiowym, szyby przednie pochodzą z wersji 4 drzwiowej, umieszczony powyżej schemat jest o wiele jaśniejszy niż mój dotychczasowy ale i tak mam kilka pytań:
- sterowanie otwieraniem dachu??- do czego to
-włącznik centralnego blokowania drzwi??
proszę o info do czego podłączyć te przewody oraz za co są one odpowiedzialne
acha mam elektryczny szyberdach i podłączony jest tak pod alarm że zamyka się on automatycznie po zamknięciu samochodu, czy szyby mogę też tak podłączyć??
z góry dzięki za pomoc
- sterowanie otwieraniem dachu??- do czego to
-włącznik centralnego blokowania drzwi??
proszę o info do czego podłączyć te przewody oraz za co są one odpowiedzialne
acha mam elektryczny szyberdach i podłączony jest tak pod alarm że zamyka się on automatycznie po zamknięciu samochodu, czy szyby mogę też tak podłączyć??
z góry dzięki za pomoc
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
schemat
NIe mam teraz przy sobie ksiazki serwisowej ale jak masz sowj aod trojeczki wejdz na byle jaki schemat elektryczny badz na poczatku ksiazki legende jakie literki to jizki kolor... przewody n azdjeciahc sa opisane np. RIB NIJ itd. to samo masz w ksizace...
[ Dodano: 23 Lip 2007 07:26 ]
MOduły eklektrycznych szyb sa ze soba polaczne poniewaz gdy przekrecisz kluczyk i wszystkie okna sie zamykaja to na koncu zamyka sie dach... poprostu czeka na swoja kolej... to jest tez zwiazane z centralnym zamkiem...
[ Dodano: 23 Lip 2007 07:26 ]
MOduły eklektrycznych szyb sa ze soba polaczne poniewaz gdy przekrecisz kluczyk i wszystkie okna sie zamykaja to na koncu zamyka sie dach... poprostu czeka na swoja kolej... to jest tez zwiazane z centralnym zamkiem...
Macbu