Mozna podlaczyc sprezarke do 1.6 PN ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Dram
- Mały gagatek

- Kontakt:
Mozna podlaczyc sprezarke do 1.6 PN ?
Witam, posiadam Golfa mkII 1.6 PN i teraz pytanie. Czy dało by rade podłączyć turbo sprężarke do mojego golfa, o ile zwiększyło by się spalanie no i główne pytanie czy warto ?
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2007 11:59 przez Dram, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
nie warto ze wzgledu na calokształt. Lepiej sobie kup wiekszy silnik do przekladki i bedziesz bardziej zadowolony jak kombinowaniem z załozeniem turbo do 1,6. Kupiles Golfa 1,6 i teraz myslisz jak tu go poprawic i od razu z grubej rury wybór pada na turbo. Ty a moze taniej bedzie załozyc NOSa ??Dram pisze:Ale nie warto ze względu na koszt tej sprężarki czy późniejszą eksploatacje
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Dram, ABF, AAA, KR, PF , PB
chyba nie wiesz co mowisz, porownujac swapa z cena turbosprezaki i roboty jaka trzeba włozyc zeby to działało. to nie tak hop siup.
[ Dodano: Sro Cze 13, 2007 1:56 pm ]
jeszcze Ci przejdzie
na poczatku tez chcialem zeby bylo lepiej niz jest , ale przesło mi jak troszke posiedzialem na forum , poczytalem , popytalem sie sie kilku madrych ludzi. Co z tego jak kupisz turbine za pare groszy , wiesz ile pozniej roboty jest zeby przygotowac silnik pod turbo ? A moze sie rozejrzyj za jakims G60 , tez byłbys zadowolony
chyba nie wiesz co mowisz, porownujac swapa z cena turbosprezaki i roboty jaka trzeba włozyc zeby to działało. to nie tak hop siup.
[ Dodano: Sro Cze 13, 2007 1:56 pm ]
Dram pisze:samochód mam już z 6-7 miesięcy
jeszcze Ci przejdzie
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- koonrad
- majster ulepszacz

- Kontakt:
kupic turbo/kompresor to nie wszystko
jeśli byś chciał to wszystko zrobić tak by Ci silnik przejechał choc te 100km to wkład kasy wyniesie wiecej niż kupno jakiego PG (1.8 G60)
no chyba że na prawdę masz duuuuzo kasy, wolnego czasu, znasz się na tym, masz przyjaciół co się znają i koniecznie chcesz uturbic 1.6- to działaj.
choc z drugiej strony...poszukaj na forum tematów kamilaW, on coś tam działa w tym kierunku....z resztą jak znajdziesz i poczytasz to zrozumiesz w czym rzecz.
pozdrawiam
jeśli byś chciał to wszystko zrobić tak by Ci silnik przejechał choc te 100km to wkład kasy wyniesie wiecej niż kupno jakiego PG (1.8 G60)
no chyba że na prawdę masz duuuuzo kasy, wolnego czasu, znasz się na tym, masz przyjaciół co się znają i koniecznie chcesz uturbic 1.6- to działaj.
choc z drugiej strony...poszukaj na forum tematów kamilaW, on coś tam działa w tym kierunku....z resztą jak znajdziesz i poczytasz to zrozumiesz w czym rzecz.
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
-
Dram
- Mały gagatek

- Kontakt:
Szkoda mi troche sprzedawać mojego białego diabła, chyba będe musiał rozejżeć się za G60, ale z tego co widziałem to ciężko będzie ... cholernie. Dzięki wszystkim za odpowiedź, dzięki takim ludziom jak wy nie musze pchać się w nie potrzebne koszta.
Ostatnio zmieniony czw cze 14, 2007 08:06 przez Dram, łącznie zmieniany 1 raz.