witam
zauważyłem że mam sadze czarne kropi na tylnej klapie od wydechu leci mi mam sportowy wydech i nie wiem czemu aż taki wali mi sadze na klapę golfik działa ok jest na wtrysku oleju nie bierze wogólę i nie wiem z kad ta sadza sie bierze co z tym zorbic? bo jak auto umyje wypastuje przejade sie kawałek i tak po chwili tył jest czarny.. pozdra. i czekam na pomysły
sadza na karoseri
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
moze nie masz kata ? ja tez mialem komin kiedys z tyłu i nic sie na to nie poradzi, przynajmniej u mnie nie bylo tak tragicznie zebym musial co troche klape myc, ale sadze ze to jest spowodowane budowa tłumika, a wlasciwie jego koncowka, za duza srednica uwazam ze jest przyczyna małego "cisnienia " spalin na wylocie, mniejsza stawia wiekszy opór i czuc jak dmucha nawet jak przechodzisz w jakiejs niewielkiej odległosci od rury. A duza dziura nie daje juz takiego cisnienia, tak sie leniwie wytaczaja te spalinki. Jezu ale teorie wymysliemfix123 pisze:witam
zauważyłem że mam sadze czarne kropi na tylnej klapie od wydechu leci mi mam sportowy wydech i nie wiem czemu aż taki wali mi sadze na klapę golfik działa ok jest na wtrysku oleju nie bierze wogólę i nie wiem z kad ta sadza sie bierze co z tym zorbic? bo jak auto umyje wypastuje przejade sie kawałek i tak po chwili tył jest czarny.. pozdra. i czekam na pomysły
a druga sprawa to budowa karoserii golfa, on zawsze bedzie sie brudzil z tyłu, a ze ma wiecej spalin ktore nie sa wypychane dalej z wieksza prekoscia to zaciaga na klape itd.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

guti pisze:moze nie masz kata ? ja tez mialem komin kiedys z tyłu i nic sie na to nie poradzi, przynajmniej u mnie nie bylo tak tragicznie zebym musial co troche klape myc, ale sadze ze to jest spowodowane budowa tłumika, a wlasciwie jego koncowka, za duza srednica uwazam ze jest przyczyna małego "cisnienia " spalin na wylocie, mniejsza stawia wiekszy opór i czuc jak dmucha nawet jak przechodzisz w jakiejs niewielkiej odległosci od rury. A duza dziura nie daje juz takiego cisnienia, tak sie leniwie wytaczaja te spalinki. Jezu ale teorie wymysliemfix123 pisze:witam
zauważyłem że mam sadze czarne kropi na tylnej klapie od wydechu leci mi mam sportowy wydech i nie wiem czemu aż taki wali mi sadze na klapę golfik działa ok jest na wtrysku oleju nie bierze wogólę i nie wiem z kad ta sadza sie bierze co z tym zorbic? bo jak auto umyje wypastuje przejade sie kawałek i tak po chwili tył jest czarny.. pozdra. i czekam na pomysłynapisalem jak uwazam
![]()
a druga sprawa to budowa karoserii golfa, on zawsze bedzie sie brudzil z tyłu, a ze ma wiecej spalin ktore nie sa wypychane dalej z wieksza prekoscia to zaciaga na klape itd.
no wąłsnie kata ma i nie wiem co z tym zorbic...
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
załoz normalny tłumik i jakas ladna koncowke do tego domontowac, sam wydech buczacy nic Ci nie da jezeli oczekujesz wiecej mocy. momentu , tylko tyle ze głosniej jest. sory za porownanie ale ja uwazam takie buczace autka za ratlerki, wiesz nic nie zrobia a hałasuja jak wielkie bydle. Pewnie wiesz, ze ze swoim silnikiem wiele nie zwojujesz wiec moze lepiej załozyc ladna koncoweczke z nierdzewki i bedzie ladnie , cicho , czysto.fix123 pisze:no wąłsnie kata ma i nie wiem co z tym zorbic...
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

tak wiem ale tak go już kupiłem....guti pisze:załoz normalny tłumik i jakas ladna koncowke do tego domontowac, sam wydech buczacy nic Ci nie da jezeli oczekujesz wiecej mocy. momentu , tylko tyle ze głosniej jest. sory za porownanie ale ja uwazam takie buczace autka za ratlerki, wiesz nic nie zrobia a hałasuja jak wielkie bydle. Pewnie wiesz, ze ze swoim silnikiem wiele nie zwojujesz wiec moze lepiej załozyc ladna koncoweczke z nierdzewki i bedzie ladnie , cicho , czysto.fix123 pisze:no wąłsnie kata ma i nie wiem co z tym zorbic...