coś stuka przy kole w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
coś stuka przy kole w mk3
witam
coś stuka mi przy przednim prawym kole, dzwięk taki jakby coś było luźnego napewno nie zaden plastyk (słyszalny tylko na dziurach), tuleje wachacza wymienione (sworzeń tylko z lewej był wymieniony więc moze z prawej stukać choć niby jest ok według mechanika)
ciekawostką jest ze jeżeli wjade w dziure z wciśniętym hamulcem to wszystko jest ok i nic kompletnie nie słychać, jadąc na luzie bądz na biegu bez wciśniętego hamulca odgłos jest wyraźny
z góry dziękuje za porady
coś stuka mi przy przednim prawym kole, dzwięk taki jakby coś było luźnego napewno nie zaden plastyk (słyszalny tylko na dziurach), tuleje wachacza wymienione (sworzeń tylko z lewej był wymieniony więc moze z prawej stukać choć niby jest ok według mechanika)
ciekawostką jest ze jeżeli wjade w dziure z wciśniętym hamulcem to wszystko jest ok i nic kompletnie nie słychać, jadąc na luzie bądz na biegu bez wciśniętego hamulca odgłos jest wyraźny
z góry dziękuje za porady
Re: coś stuka przy kole w mk3
Głośno myśle tylko luz zacisku hamulcowym?? taki *#cenzura#* sie poluzował i klocek ma luz??
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
obstawiam luzy na klockach hamulcowych...
sprawdz czy masz takie male blaszki z uszkiem tzw prowadnice klockow???? klocki sie slizgaja po nich jedna u gory druga na dole
moze zgubiles jedna ????
komplet do mk II kosztuje 7 zl
sprawdz czy masz takie male blaszki z uszkiem tzw prowadnice klockow???? klocki sie slizgaja po nich jedna u gory druga na dole
moze zgubiles jedna ????
komplet do mk II kosztuje 7 zl
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)