Witam!
Mam pytanie odnośnie filtru kabinowego do MK3. Otóż w miejscu, gdzie takowy powinien się znajdować, jest jakaś plastikowa kratka. Nie ma tam miejsca na umieszczenie filtra. Samochód rocznik '93.
Owa plastikowa kratka powoduje to, że poprzez nawiew dostaje się wszystko spod maski: liście, pyłki, kurz, piasek.
Pytanie: czy można dostać jakąś nakładkę, na której można zamocować filtr kabinowy?? Od razu zaznaczę, że na allegro nie znalazłem nic takiego. Szukałem pod pojęciem "obudowa/podstawka filtra kabinowego"
Proszę o pomoc!!
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Filtr kabinowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie wszystkie, w GTI żonki z 93 też nie było tylko ta kratka, kupiłem obudowę za 50 zeta na allegro, wszystko pasi, dwie śróby to trzymają, niema problemu z zamianą byle obudowę dorwać (raczej szukaj pod hasłem obudowa filtra przecipylkowego bo częściej używana nazwa) .Przemo440 pisze:raczej chyba wszytkie mkIII miały filtr przeciwpyłkowy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Znam osoby które na ten plastik tj krate zakładają pończoche zawsze jakies tam wieksze badziewie wyłapie. Z szukaniem po szrotach to najlepszy pomysł bo bedzie to niej kosztować.
Mam pytanie ostatnio wymianiałem filtr przeciw pyłkowy (wcześniej go reanimowałem tj odkurzałem bo było w nim pełno badziewia). Pojechałem do sklepu i mówie kolesiowi ze potrzebuje filtr PP do MK3 z ramką a on tylko duze oczy zrobił. Poszedł na zaplecze i przytargał knechta bez ramki sam pappier.. Na moje pytanie co mam z tym zrobić przecież to nie ma ramki odpowiedział ze zawsze takie sprzedawał i było OK. Musiałem na allegro kupic filtr PP Valeo z ramka który pasował Moje pytanie jak to jest z tymi filtrami ???? w MK3 jedne są z ramką a inne bez..... ??
Pozdrawaim
Mam pytanie ostatnio wymianiałem filtr przeciw pyłkowy (wcześniej go reanimowałem tj odkurzałem bo było w nim pełno badziewia). Pojechałem do sklepu i mówie kolesiowi ze potrzebuje filtr PP do MK3 z ramką a on tylko duze oczy zrobił. Poszedł na zaplecze i przytargał knechta bez ramki sam pappier.. Na moje pytanie co mam z tym zrobić przecież to nie ma ramki odpowiedział ze zawsze takie sprzedawał i było OK. Musiałem na allegro kupic filtr PP Valeo z ramka który pasował Moje pytanie jak to jest z tymi filtrami ???? w MK3 jedne są z ramką a inne bez..... ??
Pozdrawaim
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]