Czy ten silnik dobrze pracuje?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ten silnik dobrze pracuje?
Witam
pisze dowas z taka sprawa mianowicie jakis czas temu kupilem golfa 2 z rocznika 19985 o poj. 1.3 na gazniku...
Wszystko jest niby pieknie bo pali jak marzenie od pierwszego przekrecenia kluczyka czy to na gazie(taki kupiony)czy na benzynie....To jest git
Jedyna rzecza ktora mnie wkurza i drzazni to praca tego motoru czy mozna to jakos zmienic czy to swiatczy o jakiejs wadzie???
Jego praca jest tak irytujaca ze i tak jak mam tlumik sportowy to po dodaniu gazu lub tez stojac na swiatlach pracuje tak glosno ze nie slychac tego buczenia delikatnego;(
Pracuje jak mikser normalnie niewiem czy dobrze to zobrazuje ale to brzmi tak ttttttttttttttttttttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttttttttttttttrrrrrrrrrrrrrrr
Niewiem jak to opisac ale jest straszne;(
Powiedcie czy to normalna praca tej jednostki czy moze ona jakos cywilizowaniej dzialac....
Bo mam tez seata ibizke 95rok z motorem 1.4 na mono wtrysku i tym sie chce jezdzic mimo to ze to tez nie super klasa...ale w tym wypadku silniczek pracuje cicho po dodaniu gazu slychac mruk a nie jakies ttttttttttttttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttt czy darady to 1,3 doprowadzic do takiej cywilizowanej pracy???
Czy to wina tego gaznika i np na wtrysku bylo by innaczej???
Z gory dziekuje za odpowiedz
spab
pisze dowas z taka sprawa mianowicie jakis czas temu kupilem golfa 2 z rocznika 19985 o poj. 1.3 na gazniku...
Wszystko jest niby pieknie bo pali jak marzenie od pierwszego przekrecenia kluczyka czy to na gazie(taki kupiony)czy na benzynie....To jest git
Jedyna rzecza ktora mnie wkurza i drzazni to praca tego motoru czy mozna to jakos zmienic czy to swiatczy o jakiejs wadzie???
Jego praca jest tak irytujaca ze i tak jak mam tlumik sportowy to po dodaniu gazu lub tez stojac na swiatlach pracuje tak glosno ze nie slychac tego buczenia delikatnego;(
Pracuje jak mikser normalnie niewiem czy dobrze to zobrazuje ale to brzmi tak ttttttttttttttttttttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttttttttttttttrrrrrrrrrrrrrrr
Niewiem jak to opisac ale jest straszne;(
Powiedcie czy to normalna praca tej jednostki czy moze ona jakos cywilizowaniej dzialac....
Bo mam tez seata ibizke 95rok z motorem 1.4 na mono wtrysku i tym sie chce jezdzic mimo to ze to tez nie super klasa...ale w tym wypadku silniczek pracuje cicho po dodaniu gazu slychac mruk a nie jakies ttttttttttttttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttt czy darady to 1,3 doprowadzic do takiej cywilizowanej pracy???
Czy to wina tego gaznika i np na wtrysku bylo by innaczej???
Z gory dziekuje za odpowiedz
spab
Ostatnio zmieniony pn cze 11, 2007 10:33 przez Spab, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: CZY TAK MA PRACOWAC TEN SILNIK
Ciężko wyczuć z opisu...to może być wiele rzeczy...
Może masz możliwość nagrania to jakimś mp3 playerem i wystawienia gdzieś do posłuchania
jako WAV ? Byłoby łatwiej coś powiedzieć.
Podobnie jak Ty mam 1.3 na gażniku ale poza chwilowym klekotaniem (na zimnym,
zaworków zanim olej skasuje luzy) - nic sie nie tłucze i nie burka.
Na szybko przychodzi mi na myśl pompa wytłuczona na łożyskach (lub wyszczerbione
łopatki od kawitacji) - może to jest to ?
Osłuchaj go porządnie - kołek drewniany lub stetoskop będzie pomocny (poważnie
)
Pozdrowienia
Może masz możliwość nagrania to jakimś mp3 playerem i wystawienia gdzieś do posłuchania
jako WAV ? Byłoby łatwiej coś powiedzieć.
Podobnie jak Ty mam 1.3 na gażniku ale poza chwilowym klekotaniem (na zimnym,
zaworków zanim olej skasuje luzy) - nic sie nie tłucze i nie burka.
Na szybko przychodzi mi na myśl pompa wytłuczona na łożyskach (lub wyszczerbione
łopatki od kawitacji) - może to jest to ?
Osłuchaj go porządnie - kołek drewniany lub stetoskop będzie pomocny (poważnie

Pozdrowienia

Born to be ...?
Dzieki
dzisiaj jade na warsztat zeby zobaczyli co to moze byc ale niby slyszalem ze te 1.3 tak pracuja;(
Ale tak jak mowil kolega tam jest cos z klawiatura....moze uda mi sie to nagrac i potem gdzies to wrzuce...niewiem moze jestem przewrazliwiony no ale tak jak mowie te 1,4 w seatku pracuje slicznie az chce sie jezdzic;)
Pozdrawiam
spab
dzisiaj jade na warsztat zeby zobaczyli co to moze byc ale niby slyszalem ze te 1.3 tak pracuja;(
Ale tak jak mowil kolega tam jest cos z klawiatura....moze uda mi sie to nagrac i potem gdzies to wrzuce...niewiem moze jestem przewrazliwiony no ale tak jak mowie te 1,4 w seatku pracuje slicznie az chce sie jezdzic;)
Pozdrawiam
spab
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie załamuj śię będzie dobrze tylko pamiętaj jedż do dobrego i sprawdzonego mechanika zeby tam nie nawymyślał niwiadoczego czego.Ja jak pojechałem 2 mieśiące temu do mechanika to mi powiedział ze trzeba silnik wymieniać .A no właśnie koledzy powiedzćie mi czy ciśnienie na poszczególnych cylindrach między 7-8 jest prawidłowe przy silniku 1.3 podczas pomiaru mechanik nie mówił nic o naciśnięciu przepustnicy gazu czy pomiar mógł być zanizony .Chce nadmienić ze jeżdze już tak 2 mieśiące i nic śię nie dzieje odpala od pierwszego a sam silnik ładnie i cicho pracuje .
PozdraVWiam.
PozdraVWiam.
[b]Szerokości i przyczepności ,a teraz czas na motocykl[/b]