Witam, chodzi o to ze poprzedni właściciel, jak tu juz keidys pisalem, wsadził wentylator jedno biegowy, a jak wiadomo, gti sie troszke bardziej grzeje od zwykłego, i tam nawet wtyczka jest na 2 biegowy.
I teraz mam pytanie, jaki inny od innego samochodu, albo innego silnika, wentylator chłodnicy, bedzie działał tak samo dobrze jak 2 biegowy normalnie, albo jeszcze lepiej zeby lepiej plyn schładzał ?? podejdzie tam jakis od TD albo od jakichs innych silników ?
A i cena tez sie liczy, zeby za wysoka nie była - prosze o pomoc. BO na tym 1 biegowym w miescie to katorga ...
Jakie wentylatory pasuja?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie wentylatory pasuja?
Ostatnio zmieniony pn cze 11, 2007 11:04 przez chosen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Konkretnie na pytanie od jakiego silnika podejdzie nie odpowiem. Raz tylko miałem w trójce problem z zepsutym wentylatorem. Pojechałem na szrot, gościu wybrał mi z rzędu leżących na półce taki jak potrzebuję i po problemie. Tobie radzę to samo. Zdaje się że wentylatory oprócz ilości biegów mają też różną moc (nie jestem pewien tego), ale trudno w jakiejś dokumentacji znaleźć konkrety na ten temat. Proponuję skup się na tym żeby miał taki sam wygląd, taką samą wtyczkę z 3 pinami i nie miał luzów na ośce. Sam wiatrak na ośce można łatwo założyć od twojego stargo, gdyby nie pasował.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- robal264
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
ja proponuje podobna rzecz jak kolega wyzej, tylko np jak nie wiesz jaki dokladnie to ma byc wentylator to jedz do serwisu vw podaj typ auta rocznik i spytaj ile kosztuje, koles pewnie znajdzie numer czesci albo cos w tym stylu moze ci go poda a ty wtedy szybko na gielde i szukasz
albo w sklepach powinny wiedziec jaki to ma byc i ewentualne zamienniki
albo popatrz na forum moze ktos ma do sprzedania golfa takiego jak twoj na czesci i akurat sprzeda ci w/w wentylator
albo w sklepach powinny wiedziec jaki to ma byc i ewentualne zamienniki
albo popatrz na forum moze ktos ma do sprzedania golfa takiego jak twoj na czesci i akurat sprzeda ci w/w wentylator