Brzęczące szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
obrzyn1986
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Brzęczące szyby

Post autor: obrzyn1986 » śr maja 30, 2007 18:07

Witam!!!

Podczas jazdy po drodze brukowanej czy polnej gdy mam odkrecone szyby do polowy zaczynaja one brzeczec !!! (nasze polskie drogi :/). Po dluzszej jezdzie zaczyna to denerwowac. W jaki sposob mozna usunac to brzeczenie???

[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]

ryba_71
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ryba_71 » czw maja 31, 2007 09:12

Jeśli cię to pocieszy to u mnie przy otwartych jest podobnie.

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adamo122 » czw maja 31, 2007 09:25

rozbierz tapicerke drzwi i zobacz czy te uchwyty (chyba są to prowadnice ,czy jakos tak) do których jest przymocowana szyba, są dobrze dokręcone
u mnie pomogło

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » ndz cze 10, 2007 12:02

witam u mnie to samo wczoraj w siadam wczesniej bylo ok i szyba otwarta do polowy zaczela bedzeczec i nie widac zebyszyba bardzo drzala tylko w srodku w dzwiach slychac drzenie , co to moze byc ?? jest tam cos co moglo sie poluzowac ? macie moze jakies zdiecia na co szczegulnie zwrocic uwage jeszcze nie rozbieralem dzwi i nie wem co tam moze byc , zreszta jak raz prubowalem zdiac tapicerke to cignolem od dolu tak wedle instrukcji z forum ale tak mocno sie ptrzymaja zaczepy ze dalem sobi spokuj bo niechialem nic urwac prosil bym o jakies podpowiedzi _ pozdrawiam

Passat B5 FL AVF - viewtopic.php?f=91&t=335306
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 10, 2007 12:36

Musisz ścignąć i obadać co się dzieje uderzając pięścią w drzwi przy uchylonej szybie. Na wyjęcie tapicerki nie ma innej metody tylko ciągnięcie (po odkręceniu śrób wszystkich oczywiście. Sporadycznie są śróby z boku tapicerki jak w dwójce. Urwiesz jakiś zaczep to łatwo kupisz nowy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » ndz cze 10, 2007 12:45

Paweł Marek pisze:po odkręceniu śrób wszystkich oczywiście
a tych srub jest chyba tylko 2 przy dzwiach z elktrycznymi szybami ?? czy cos moze przeoczylem , i mmam pytanie wiem ze nie ten dzial el zapytam chial bym przy teym remoncie szukaniu tego pukania wyciszyc dzwi ozalozyc panel z MDF-u ale ak juz sie ladnie wyciszy to pozniej jak trzeba sie dostac spowrotem do dzwi to wszystko trszeba zdzierac i jest do wyzucenia i wszystko znowu od nowa naklejanie znowu nowych mat wygluszajcych ?? czy ta tasma dekarska daje sie pozniej oderwacnabrzegach i ponownie przykleic ?

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 10, 2007 12:52

falla_x pisze:tylko 2
Przycis zamka, dwie śróby od rączki, i może być jedna przy klamce mała na śróbokręt, jak jej nie odkręćisz a masz ją to pourywasz tam plastyki, zaraz wrzucę jej fotkę. Zonka ma taką w GTI 2 drzwiowym, ja w Vento niemam.

[ Dodano: Nie Cze 10, 2007 12:52 pm ]
Druga fotka http://www.a1electric.com/install/vw/vw04.htm

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » ndz cze 10, 2007 13:04

a to ta oslonke od sterowania lusterkami zewnetrznymi tez sie zdejmuje ?? bo na tych zdieciach ona jest polaczona razem z raczka dzwi a umnie raczka dzwi zchodzi sama z przyciskami i zostaje jeszcze jakas walsnei ramka z przyciskami do lusterek i niewiem czy ja tez sie da wyciagnac ??

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 10, 2007 13:11

Oprócz tej śróbki nie ma już nic do odkręcania, resztę jast na zatrzaski i się wyciąga z umiarem używając siły i zawsze z pewnym ryzykiem że jakiś zatrzask w starszym aucie może pęknąć.
Jak masz ręczną regulację to napierw wyciąg gałkę od niej

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » ndz cze 10, 2007 14:57

przed chila z boku dzwi wyjolem taka gumwa jajowata zaslepke i zobaczylem ze cos lezy jakis plastik na dole dzwi wieczorem zdrobie zdiecie jak to wyglada moze to to spowodowalo ze tak z dnia na dzien zczelo pukac ? narazie nie mam aparatu bo jestem u rodzinki ale jak tylko bede pstrykne zdiecie jakis

Obrazek

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » ndz cze 10, 2007 15:35

golyl pisze:wlasnie mialem dzis zaczac taki temat bo zaczalo mnie to strasznie irytowac pozdrawiam
witam ale juz dzialales w tej sprawie ? rozbierales dzwi ?

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 10, 2007 17:01

falla_x pisze:lezy jakis plastik
taka jakby przykrywka? Też mi wypadł, wsadziłem go na miejsce gdzieś na krawędzi drzwi przedniej w środku, ale za licho już nie pamiętam dokladnie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”