Witam
To mój pierwszy post na tym że forum, więc witam wszystkich i licze na małą pomoc na samym początku.
Mianowicie od dwoch tygodni jestem posiadaczen Golfika V, mam pytanie odnośnie jakiej średnicy głośników poszukiwać w miejsce boczków na tylnej kanapie. Radyjko to jakiś Sony kaseciak ale glownie zalezy mi na radiu, z przodu mam fabryczne gwizdki przy lusterkach, tuz nad pokrętlem regulacji lusterek mam jakis glosniczek średniotonowy, a w dolnej czesci drzwi mam jakis niskotonowy, gra to ladnie ale brakuje mi tych glosniczkow do tylu. Stad pytanie jaka średnica a druga sprawa to czy chcac je zamontowac musze zdecjomować tą całą osłone boczku, bo nie dopatrzylem się tam żadnych zatrzasków czy śrub na maskownicy. Co do tych glosnikow to chodzi mi tylko o srednice bo kupil bym jakis glosnik tzw "trzydrozny" tak żeby i ci siedzący z tylu też mieli jakaś przyjemność dźwiękową a nie tylko stukot zawieszenia na naszych wspaniałych drogach. Dodam iż autko jest 3 drzwiowe.
Rozmiary głośników w MK5
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Ośmielę się CI odradzić montażu głośników z tyłu i zapoznaniem się najpierw z tym tematem: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787&start=0npb pisze:brakuje mi tych glosniczkow do tylu
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
w polce nie montuje sie głośników.lepiej zainwestuj w przód i wymień ta fabrykę...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
nie rozumiemy sie
byc moze kolega ktory odraza montaż jakichkolwiek glosnikow z tylu zrozumial mnie natomisat nie chodzi mi o półkę tylna przy podszybiu (ta unoszona wraz z klapa bagaznika, mam miejsca na glosniki w boczkach tylnuch miejsc pasażerów, tu gdzie pasażer może się oprzeć, zaraz pod tylną szybą boczną, chodzi mi wlasnie o te miejsca, wlasnie wydaje mi sie ze to bardzo nie zaburzy doznan dźwiekowych podruzujacych na przednich fotelach, chce to zamontowac bo jadący na tylnej kanapie prawie wcale nie slysza muzyki podczas gdy pla mnie na przednim fotelu jest akurat, jesli chodzi o glosnosc. Przeczytalem FAQ do ktorego kolega podal link ale mnie nie bardzo przekonal, nie jestem jakims cholernym melomanem ani dresem któremu łupie w bagażniku mało co klapy nie otworzy, chce mieć poprostu dobra słyszalność radia w calym aucie. dlatego jesli ktos wie jakie tam glosniki montowac zapraszam do wypowiedzi, no i czy faktycznie musial bym demnotowac caly boczek (tapicerka z plastikami) zeby dostac sie za ta maskownice.
pozdrawiam
pawel
pozdrawiam
pawel