Mam pytanie w jaki sposób sprawdzić zawór EGR bez podłanczania auta pod VAG-a?
Chodzi mi o sprawdzenie czy jest on sprawny?
Dzieki Pozdrawiam

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Leo... możesz to jakoś jaśniej opisać....Na biegu jałowym z wył.silnikiem rozumiem,ściągam weżyk z zaworu EGR tak?Następnie wstawić blaszke przed zawór EGR?leo... pisze:na biegu jałowym zdejmij rurkę podciśnienia ...
zaślep EGR - w tej chwili bardziej przeszkadza niż pomaga
nie wpinaj VAGa tylko wywal zaślep ,lolas79 pisze:Generalnie problem jest tego typu że auto ma muła strasznego,kopci na czarno,nie chce jechać i turbina działa dopiero po przekroczeniu 2300obr.
Słyszałem że niesprawny EGR może powodować objawy niedoładowania turbiny.Dlatgo moje pytanie o sprawdzenie tego zaworu bez ingerencji VAG-a.
No właśnie pytałem o sprawdzenie zaworu bez ingerencji VAG-a.RobertP pisze:nie wpinaj VAGa tylko wywal zaślep ,
lolas79 dla damcio151 chodziło abyś sprawdził dolot powietrza do turbololas79 pisze:Najdziwniejsze jest to,że układ cały rozkręciłem i czyściłem,ponieważ też myślałem że jest nieszczelny.
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego weżyk który idzie od zaworu EGR musi zostać ściągnięty na biegu jałowym?leo... pisze:na biegu jałowym zdejmij rurkę podciśnienia ...
zaślep EGR - w tej chwili bardziej przeszkadza niż pomaga
nie ściągaj wężyka , niech N18 sobie normalnie pracuje .... zaślep karbowaną rurkę od EGRlolas79 pisze:Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego weżyk który idzie od zaworu EGR musi zostać ściągnięty na biegu jałowym?
Jeśli dobrze rozumiem to weżyk który zostanie ściągnięty z EGR-a musi zostać zaślepiony tak samo jak zawór EGR.Czy dobrze myśle??
Dzięki pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości