problem polega na tym ze co kilka dni cos mi zaczyna wyc po przekroczeniu predkosci 40 km/h. myslalem ze moze to byc lozysko ale przeciez lozysko byloby slychac caly czas. ciekawe jest to ze na to wycie pomaga delikatne zaciagniecie recznego: podciagam kilka centymetrow do gory i cisza, opuszczam spowrotem i dzwiek wraca
wycie z tylu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
hakerek3
- Mały gagatek

- Kontakt:
wycie z tylu
witam.
problem polega na tym ze co kilka dni cos mi zaczyna wyc po przekroczeniu predkosci 40 km/h. myslalem ze moze to byc lozysko ale przeciez lozysko byloby slychac caly czas. ciekawe jest to ze na to wycie pomaga delikatne zaciagniecie recznego: podciagam kilka centymetrow do gory i cisza, opuszczam spowrotem i dzwiek wraca
skutecznym sposobem jest energiczne zaciagniecie recznego na ulamek sekundy podczas jazdy... czy ktos mial podbny przypadek? prosze o wszelkie sugestie jak sie za to zabrac...
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia

Ja miałem coś odrobilkę podobnego... Niestety zanim się zorientowałem o co chodzi to miałęm nakładki do wymiany... Mianowicie pękła mi śrubka która mocuje szczęki hamulcowe i szczęki obcierały się bokiem o bęben... Może to być przyczyną albo mogła pęknąć Ci sprężyna od ręcznego... Znajduje się ona również w bębnie... Spróbuj przysłuchać się z której to strony i zdejmij bęben wtedy zobaczysz co się tm dzieje... Wydaje mi się, że mogła puścić ta śrubka (gwoździk) ze sprężynką, która utrzymuje szczęki...
Pozdrawiam
Pozdrawiam