hamulec ręczny-WIELKA PROŚBA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hamulec ręczny-WIELKA PROŚBA
POMÓŻCIE!!! W moim MK1 podczas jazdy zapala się i gasnie kontrolka hamulca recznego. Najczęściej znika przy zmianie biegów. Sprawdzałem kontrolki przy tablicy rozdzielczej oraz wyłącznik przy dzwigni i wydaje się wszystko w porządku. Potrafi w ogóle nie swiecić albo mruga przy każdej dziurze na drodze lub przy zmianie biegów. Czy ma ktos jakiiś pomysł co to może być????? Z góry dziękuje za pomoc. Ps. pierwszy raz coś takiego sie dzieje od roku czasu wcześniej nie było z niczym problemu
W MK1 nie ma kontrolki zbyt niskiego poziomu płynu hamuocowego, a czujnik ręcznego jest przykręcony jak w maluchu czy polonezie i działa na tej samej zasadzie co czujnik załączania oświetlenia gdy drzwi w aucie są otwarte. Może masz przetartą izolacje na przewodzie i w czasie jazdy przewód styka się z masą i kontrolka się zapala. Poszukaj po przewodzie.
wielkie dzieki za zainteresowanie jak na razie to cały dzień dziś jeździłem autem i ani razu kontrolka sie nie zapaliła a poza tym wydaje mi sie że hamulec zrobił się bardziej twardy i lepiej hamuje (ps.chyba moja wina bo jak dolewałem płynu to było ponizej minimum) Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie posty!!!!!!!!