zimering w skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zimering w skrzyni
mam maly problem mianowicie tydzien temu mialem wymieniany simering w skrzyni mialem maly wyciek oleju i zaobserwowalem ze znow jest wyciek z tego samego miejsca bylem u tego mechanika co mi zmienial i stwierdzil ze simering trzyma a kielich jest do wymiany
no i chcialbym sie dowiedziec czy jest stakie cos mozliwe czy to poprostu nie udolne zalozenie simeringu ??
z gory wielkie dzieki za sugestie
no i chcialbym sie dowiedziec czy jest stakie cos mozliwe czy to poprostu nie udolne zalozenie simeringu ??
z gory wielkie dzieki za sugestie
posłużę Vagiem
w tym miejscu gdzie wskazuje strzalka
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb2 ... b3685.html
mam najpier zamiar jechac do innego mechanika posluchac co ma powiedzenia i chcialbym poznac wasza opinie zanim pojade do tego zakladu co mi zmieniali
[ Dodano: 05 Cze 2007 21:00 ]

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eb2 ... b3685.html
mam najpier zamiar jechac do innego mechanika posluchac co ma powiedzenia i chcialbym poznac wasza opinie zanim pojade do tego zakladu co mi zmieniali
[ Dodano: 05 Cze 2007 21:00 ]

posłużę Vagiem
- Paweł Marek
- V.I.P.

zależy w którym miejscu, w skrzyni ci łożysk dostatek, w zasadzie na łożyskach ma nie być luzu. Tyle że twój mechanik robiąc cookolwiek ze skrzynią powinien to od razu wszystko ocenić a nie tak na raty. Ze skrzynką niema żartów, po robiórce ważne jest odpowiednie poskładanie, z zachowaniem odpowiednich naciągów na zębatkach itd. Rozważ znalezienie lepszego speca.Dzaba83 pisze:dzis bylem u mechanika i stwierdzil ze jest luz w skrzyni i trzeba by wymienic lozyska
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
luz jest na tych oskach ( ze tak to nazwie ) co wychodza ze skrzyni i lacza sie z przegubem
luz polega na tym ze ta oska sie przesuwa w prawo i lewo i minimalnie gora dol
ale dziwne ze skoro luz jest z dwoch stron to dlaczego przepuszcza olej tylko z jednej strony
od strony lewego kolo stajac przed autem
po weekendzie jade do 2 innych mechanikow na zdiagnozowanie usterek
i wydaje mi sie ze po tej zmianie zimeringu troszke wiecej wycieka
luz polega na tym ze ta oska sie przesuwa w prawo i lewo i minimalnie gora dol
ale dziwne ze skoro luz jest z dwoch stron to dlaczego przepuszcza olej tylko z jednej strony
od strony lewego kolo stajac przed autem
po weekendzie jade do 2 innych mechanikow na zdiagnozowanie usterek
i wydaje mi sie ze po tej zmianie zimeringu troszke wiecej wycieka
posłużę Vagiem