wymiana rozrządu 1.4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
wymiana rozrządu 1.4
Witam.pytałem na innym forum ale nikt nie był skory do pomocy.szukałem tu ale taki bałagan ze cały dzień musiał bym siedzieć.wiec może ktoś mi odpowie na pytanie co do rozrządu silnik 1.4.
Nadszedł czas na wymianę i tu pytania co by mnie mechanior nie przekręcił.Co należało by wymienić jakie elementy,jaki pasek polecacie i inne pierdoły.Jaka w ogóle może być cena za części robociznę.słyszałem rożne wersje na ten temat wiec może ktoś się podzieli spostrzeżeniami
Nadszedł czas na wymianę i tu pytania co by mnie mechanior nie przekręcił.Co należało by wymienić jakie elementy,jaki pasek polecacie i inne pierdoły.Jaka w ogóle może być cena za części robociznę.słyszałem rożne wersje na ten temat wiec może ktoś się podzieli spostrzeżeniami
Squad nocne mary :satan:
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
Własnie co do tej pompy,jedni mowia ze nalzey rowniez wymienic inni ze nie koniecznie wiec jak to z tym jest?adamo122 pisze:ja płaciłem za pasek ok 60 zł (to dobra cena) silnik tez 1.4 , napinacza niema , pasek napina pompa wody która kosztuje około 100 zł
co do firmy to nie wiem bo nie zwracałem na to uwagi
Przeglądając forum zobaczysz, że wiele osób wymienia pompę co drugą zmianę paska. Ja dodam jeszcze skoro wymieniasz pompę to zwróć uwagę na rolkę, która jest na wale. Bywa bardziej wytarta niż koło pompy. No i powodzenia w zakupie dobrej pompy ... czyli takiej, która nie świergoli na wolnych obrotach 

http://rowers.pl
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam ponownie.Tak sie rozgladałem za paskiem i pompą wody.narazie tylko w sieci bo na miasto nie ma kiedy wyskoczyc.Napisałem kilka wiadomosci i jeden koles mi odpisał:
"witam mam takie paski rozrzad bosch koszt 55,00 a pompy zakladam ze auto jest bez wspomagania firmy gates koszt 39,00 dziekuje i pozdrawiam zycze milego dnia"
Pasek rozumiem cena cos koło tego sie kręci ale pompa jakas tania, czy to mozliwe?wiem ze nie ma sie tu czym martwic ale za taka cene to nie wiem co to moze byc.
"witam mam takie paski rozrzad bosch koszt 55,00 a pompy zakladam ze auto jest bez wspomagania firmy gates koszt 39,00 dziekuje i pozdrawiam zycze milego dnia"
Pasek rozumiem cena cos koło tego sie kręci ale pompa jakas tania, czy to mozliwe?wiem ze nie ma sie tu czym martwic ale za taka cene to nie wiem co to moze byc.
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Uważaj na pompe! ja przy wymianie paska kupiłem tanią pompę wody no i mi po 1000 km zaczęła świergolić no i do tej pory świergoli na wolnych obrotach, podobno to nic się nie stanie w aucie ale nerwów szkoda. A moze jest ktoś co wie o co z tym świergoleniem chodzi? Bo zaczyna mnie to poważnie wkur....