silnik g60??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik g60??
mam male pytanko do wszystkich dostalem od kochanego tatusia golfika cabrio pojechalem nim do mechanika zeby dowiedziec sie jaki to cudo ma silnik a tem powiedzial mi ze to jest model g60 tylko bez turbo?(jezeli ktos ma zdj. takiego silnika to prosze o pokazanie go bo chcę sie upewnić!!)jestem ciekaw ile moze kosztowac taka turbosprezarka i gdzie moge ja kupic??prosze o odpowiedz!!
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: silnik g60??
~deeps pisze:mam male pytanko do wszystkich dostalem od kochanego tatusia golfika cabrio pojechalem nim do mechanika zeby dowiedziec sie jaki to cudo ma silnik a tem powiedzial mi ze to jest model g60 tylko bez turbo?(jezeli ktos ma zdj. takiego silnika to prosze o pokazanie go bo chcę sie upewnić!!)jestem ciekaw ile moze kosztowac taka turbosprezarka i gdzie moge ja kupic??prosze o odpowiedz!!
powiedz najpierw kolego jakie masz oznaczenie silnika to powiem ci co to za motor
hehe G60 bez G60 dobre
a G60 wyglada tak,
www.vrservice.pl
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Re: silnik g60??
Jeśli masz Cabrio z ostatnich lat produkcji obstawiam, że masz w nim silnik 2H - 1.8 98ps, na digifancie, pewno dlatego mechanik myślał, że do g60 jest podobny... najlepiej zobacz w dowodzie rejestracyjnym dwa pierwsze numery silnika, jeśli będzie to 2H, to tak jak napisałem... jeśli PG, to masz silnik z G60.~deeps pisze:mam male pytanko do wszystkich dostalem od kochanego tatusia golfika cabrio pojechalem nim do mechanika zeby dowiedziec sie jaki to cudo ma silnik a tem powiedzial mi ze to jest model g60 tylko bez turbo?(jezeli ktos ma zdj. takiego silnika to prosze o pokazanie go bo chcę sie upewnić!!)jestem ciekaw ile moze kosztowac taka turbosprezarka i gdzie moge ja kupic??prosze o odpowiedz!!
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
re:
wiec dzisiaj rozmawialem z kumplem i widzial ten silnik i mowi ze to jest ta slabsza wersja g60(ok.130km) bez turbiny bo tam gdzie u was na zdj widac turbinke u mnie jest tylko miejsce na jej zamontowanie(ale reszta jest identyczna tak jak na waszych zdj..Ps.wiem jedna rzecz ze silnik w moim autku byl zmieniany!!(ktos wie moze gdzie mozna kupic taką turbine i ile to moze kosztowac??
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: re:
kolego zapodaj zdjecie i nr silnika to powiemy dokładnie co to jest~deeps pisze:wiec dzisiaj rozmawialem z kumplem i widzial ten silnik i mowi ze to jest ta slabsza wersja g60(ok.130km) bez turbiny bo tam gdzie u was na zdj widac turbinke u mnie jest tylko miejsce na jej zamontowanie(ale reszta jest identyczna tak jak na waszych zdj..Ps.wiem jedna rzecz ze silnik w moim autku byl zmieniany!!(ktos wie moze gdzie mozna kupic taką turbine i ile to moze kosztowac??
nie było zadnej słabdzej wersji G60 tym bardziej 130KM chyba ze z polo G40 ale wyglad to juz zupełnie inny
podaj nr silnika i foto(mozesz wysłac do mnie wystawie na www lub teraz na forum mozesz wystawic sam) to rozwiejemy wszeakie watpliwosci
i nie słuchaj wioskowych filozofow o słabdzej wersji G60 bez kompresora.
ale zes mnie rozbawił na wieczór
www.vrservice.pl
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Jasne że nie było g60 130 km. To brednie.
Może masz GTi 16V 129 KM z katalizatorem?
+
Zresztą to nie jest turbo tylko kompresor mechaniczny!
+
Było też g60 16 V - 211 KM - ale 70 sztuk!
Mam fotosy!
nie pisz postu pod postem MAREK 74
Może masz GTi 16V 129 KM z katalizatorem?
+
Zresztą to nie jest turbo tylko kompresor mechaniczny!
+
Było też g60 16 V - 211 KM - ale 70 sztuk!
Mam fotosy!
nie pisz postu pod postem MAREK 74
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
nie no nie smiejta sie ludzie
chlopak nie wiedzial nie zna sie na VW tymbardziej jakis egzotycznych odmianach G60
jak ma turbo to G60 jest a jak nie ma to nie jest i tyle...
turbo finito
chlopak nie wiedzial nie zna sie na VW tymbardziej jakis egzotycznych odmianach G60
jak ma turbo to G60 jest a jak nie ma to nie jest i tyle...
turbo finito
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)