Pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa paliwa
Witam !!! Mam taki problem !!! Kilka dni temu autko przestało jeżdzić na benzynie pomyślałem że pewnie pompka paliwa padła, załatwiłem nową i przed wymianą postanowiłem sprawdzić czy idzie na nią napięcie okazało się ,że nie . Sprawdziłem bezpiecznik ale jest cały i teraz nie wiem co dalej robić a chciałbym zaoszczędzić na elektryku. Proszę o podpowiedzi !!!
A po przekręceniu stacyjki na zapłon pracuje przekaźnik pompy paliwa? Jak nie działa to nie dostaje zasilania ze sterownika. Jak "cyka" a nie pode napięcia to może być uszkodzony. Jak działa i podaje napięcie na wyjściu sprawdź przewódy do pompy paliwa.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sprawdź przekaźnik dokładniej. Wyciąg go. Podaj napięcie na styki 85 i 86. Przekaźnik musi cyknąć i zacząć przewodzić prąd między stykami 30 i 87. Jeśli tak będzie pozostaje szukać przerwy na kablach. Zacznij od sprawdzenia czy masa jest na kablu brązowym we wtyczce pompy, potem kabel plusowy, zółto czerwony, przebiega od skrzynki koło lewego progu w tył.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.