[mk5] TDI by MTM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk5] TDI by MTM
Chcialbym w MTM zrobic chip tuning, ktory podnosi moc ze 140 na 177KM - czy moze ktos to robil (jakie sa efekty?)?.
A moze polecicie cos innego?
A moze polecicie cos innego?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Vtech? Hmmm...voj2s pisze:vtech tez jest szanowany w "niektorych" kregach .... nie porownuj MTM znanego z torow z MTM robiacym programy na ulice a szczegolnie przedstawicielem MTM w polsce
btw wybrales firme MTM bo ladnie bedzie wygladalo logo z tylu na klapie mk5 czy sa jakies powazniejsze przeslanki??
Ja tu mowie o firmie MTM, ktora jest znana i szanowana na calym swiecie,a nie tylko w niektorych kregach! I to chyba niewazne, czy chodzi o tor, czy o ulice - zakladam, ze technologia ta sama?
Poza tym, oni nie maja przedstawiciela w PL - widocznie byl taki "dobry"

"Wybralem" MTM, bo wiem, ze to dobra firma, poczytalem sobie, jak jezdzi taki golf przez nich zmodyfikowany oraz nie mam zaufania do polskich, hmmm, mechanikow...
Ale, ze moge sie mylic, wiec zapytalem oraz poprosilem o sugestie - i Twoja przyjalem.
A co do znaczka na klapie, to nie musze wydawac 1000 euro, zeby go miec - moge zrobic tak, jak robia wlasciciele wielu BMW (nawet 7-ek) "M" - po prostu go sobie nakleic

-
- Nowicjusz
- Kontakt:
A co ona taka latajaca?!cowboy pisze:ja polecam Compsport, Masters - oni robią najwięcej tych autek
trzeba delikatnie z turbinką w tym silniku bo łatwo moze odlecieć
No i kiedy to moze nastapic?
Wczoraj mnie moja dziewczyna, dla ktorej jest to auto, poinformowala, ze by chciala miec >200KM, wiec chyba trzeba turbo i IC wymienic...
Tak przy okazji ile kosztuje o rozmiar wieksza turbina i odpowiedni do niej IC, najlepiej montowany w miejsce oryginalnego?
Dzieki i pozdrawiam
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
WRX TDI, ale chcesz to rebić w Polsce czy u naszych sąsiadów 
Tak nawiasem mówiąc to nie wiem czego chcecie od MTM - przecież to obok ABT fabryczny tuner grupy VW i Porsche - myślicie, że lipę by odstawili
Nie sądzę...
Tak samo jak AMG, Brabus, Carlson w Mercedesie,
jak Hamman, AC Shnizer w BMW,
tak samo MTM jest na prawdę konkretnym tunerem.
Nie dziwię się wcale koledze, że chciałby tu robić.
Oczywiście jeżeli chodzi o teren Polski to faktycznie polecacie dobre firmy ale nie rozumiem odradzania MTM
(Chociaż z tego co pamiętam to MTM chyba ma w Polsce w jednym miejscu swój zakład)

Tak nawiasem mówiąc to nie wiem czego chcecie od MTM - przecież to obok ABT fabryczny tuner grupy VW i Porsche - myślicie, że lipę by odstawili

Nie sądzę...
Oczywiście jeżeli chodzi o teren Polski to faktycznie polecacie dobre firmy ale nie rozumiem odradzania MTM

(Chociaż z tego co pamiętam to MTM chyba ma w Polsce w jednym miejscu swój zakład)
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ciesze sie, ze chociaz KTOS, ma pojecie o tuningu z poza naszego podworka!Chmielu pisze:WRX TDI, ale chcesz to rebić w Polsce czy u naszych sąsiadów
Nie sądzę...
Oczywiscie, chcialem to robic w .de, ale skoro WSZYSCY zachwalaja pewne firmy w PL, to kto wie...
Nie, MTM juz nie ma w PL zakladu - pewnie byli "dobrzy"....