filtr kabinowy w MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pytałem jeszcze o wymianę tulei tylnej belki
340,00 części
450,00 robocizna
troszkę drogawo zważając na fakt że to samo mogę w warsztacie w Puławach zrobić za 450pln...
a zadzwoń do pierwszego lepszego serwisu VW - od razu Ci podadzą ceny..
hmm.. też mam filtrona paliwa i olejowy...
340,00 części
450,00 robocizna
troszkę drogawo zważając na fakt że to samo mogę w warsztacie w Puławach zrobić za 450pln...
a zadzwoń do pierwszego lepszego serwisu VW - od razu Ci podadzą ceny..
hmm.. też mam filtrona paliwa i olejowy...
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar
-
- Gadatliwa bestia
niestety nie mam cyfrówki żeby umieścić fotki ale spórbuję w miarę dokładnie opisać.
od zewnątrz samochodu, pod szybą jest plastikowa obudowa mocowana na spinki/wkręty podzielona na dwi części: lewą i prawą.
nas interesuje ta po lewej stronie (od pasażera).
odkręcamy spinki/wkręty (bodajże 4 sztuki) oraz przesuwamy plastikowy łacznik po środku podszybia.
ściągamy plastik i pod nim widać goiłym okiem filtr przeciwpyłkowy.
mniej więcej tej samej wielkości co filtr powietrza (kształ prostokątu - przynajmniej w moim) tylko znacznie cieńszy bo ma jakieś 2cm grubości.
oryginalnie jest biały - mój ma kolor szaro-czarny (ale niedługo go wymienię na nówkę sztukę którą wczoraj kupiłem).
okręcenie platikowej pokrywy zajmuje kilka minut, filtr wyjmuje się bardzo łatwo.
od zewnątrz samochodu, pod szybą jest plastikowa obudowa mocowana na spinki/wkręty podzielona na dwi części: lewą i prawą.
nas interesuje ta po lewej stronie (od pasażera).
odkręcamy spinki/wkręty (bodajże 4 sztuki) oraz przesuwamy plastikowy łacznik po środku podszybia.
ściągamy plastik i pod nim widać goiłym okiem filtr przeciwpyłkowy.
mniej więcej tej samej wielkości co filtr powietrza (kształ prostokątu - przynajmniej w moim) tylko znacznie cieńszy bo ma jakieś 2cm grubości.
oryginalnie jest biały - mój ma kolor szaro-czarny (ale niedługo go wymienię na nówkę sztukę którą wczoraj kupiłem).
okręcenie platikowej pokrywy zajmuje kilka minut, filtr wyjmuje się bardzo łatwo.
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://www.wixfiltron.com.pl/filtron/in ... ap=Katalog
Podana jest dla filtra przeciwpylkowego nawet instrukcja montazu.
Podana jest dla filtra przeciwpylkowego nawet instrukcja montazu.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
-
- Gadatliwa bestia