Klima dziala ale po wyłączeniu czuc wilgoc

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafek81

Klima dziala ale po wyłączeniu czuc wilgoc

Post autor: rafek81 » pt cze 01, 2007 22:35

witam, mam pytanie o klime.. chłodzi prawidlowo.. jednak po wyłaczeniu czuc w aucie taka wilgoc i jakby nieprzyjemny zapach... dodam ze klime czyszcze 2 razy w ciagu sezonu i nawet swieżo po czyszczeniu tak sie dzieje.. czy to normalne?? czy cos jest nie tak..

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » sob cze 02, 2007 00:41

wilgoc przy działającej klimie nie jest normalna
klima osusza powietrze umnie przy dłuższej jeździe jest tak suche że otwieram na chwilkę okna i wpuszcam powietrze z otoczenia (wilgotne) bo aż w gardle zasycha
umnie z klimy nic nie czuć a serwisowana jest raz do roku

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

rafek81

Post autor: rafek81 » sob cze 02, 2007 11:10

wilgoc czuc dopiero PO WYŁĄCZENIU klimy a nie w trakcie..

Awatar użytkownika
eomer
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: eomer » sob cze 02, 2007 11:17

Może któryś z kanałów odpływowych od klimatyzacji jest zapchany.

Moje vwozidełko - MK IV - viewtopic.php?f=89&t=466689" onclick="window.open(this.href);return false;

rafek81

Post autor: rafek81 » sob cze 02, 2007 13:50

a ile tych kanałow jest? bowiem o jednym napewno... klime mam fabryczna niemiecka..

Kasa
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Klima dziala ale po wyłączeniu czuc wilgoc

Post autor: Kasa » pn cze 29, 2009 13:15

rafek81 pisze:witam, mam pytanie o klime.. chłodzi prawidlowo.. jednak po wyłaczeniu czuc w aucie taka wilgoc i jakby nieprzyjemny zapach... dodam ze klime czyszcze 2 razy w ciagu sezonu i nawet swieżo po czyszczeniu tak sie dzieje.. czy to normalne?? czy cos jest nie tak..
Ja się podepnę, u mnie jest trochę inaczej ale też mam problem z wilgocią. Chodzi o to że gdy pojeżdżę z klima i ją wyłączę i zatrzymam auto, to po godzinie jak włączę samochód - strasznie mi szyby parują... w zimie choć nie używam klimy i jest mróz poniżej -5st to przez tą wilgoć muszę szyby skrobać od środka bo tworzy się gruba warstwa szronu...nawet używałem takiego odmrażacza w sprayu do szyb:/ uciążliwa sprawa, wszystko dopóki się auto nie rozgrzeje ale przy dojeżdżaniu do pracy w zimie mój VW Golf 1,9 TDi jest dopiero ledwo ciepły:/ i dopiero szyby zaczynają się rozmrażać... teraz jest lato to mógłbym przy nim pogrzebać, od czego zacząć? Proszę o porady. Dodam że filtr pyłkowy wymieniony klima odgrzybiona w profes serwisie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”