Jak wyjąć szyba z klapy tylnej w MK2 ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- forest_86
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak wyjąć szyba z klapy tylnej w MK2 ??
Sprzedałem moją klapę (gładka) na allegro, już ją zdjąłem z samochodu i zostało mi wyjąć szybę... wie może ktoś jak ją wyjąć ??
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images29.fotosik.pl/39/220b5806f35bb32a.gif[/img][/url]
-
- Ma gadane
od strony wewnętrznej podnosisz uszczelkę tak abyś widział rant podszybia i lekko rękoma staraj się ją wypchnąć na zewnątrz. najlepiej jakbyś miał kogoś kto z drugiej strony by ją asekurował gdyby wyskoczyła.
wypychasz w tych miejscach gdzie podnosisz uszczelke i tak stopniowo pchasz coraz dalej wzdłuż rantu.
wypychasz w tych miejscach gdzie podnosisz uszczelke i tak stopniowo pchasz coraz dalej wzdłuż rantu.
forest_86 ja sobie pomagałem złamanymi po ok. 8cm końcami tępego brzeszczota,Cygan i Mena pisze:od strony wewnętrznej podnosisz uszczelkę tak abyś widział rant podszybia i lekko rękoma staraj się ją wypchnąć na zewnątrz
tymi zaokrąglonymi kawałkami wkładałem i co kawałem wypychałem, ale fakt najlepiej
jak jest druga osoba z drugiej strony
btw
przednie szyby podobnie w mk2
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- barteKKK03
- V.I.P.
opisywane metody są faktycznie skuteczne (szczególnie ta z wkrętakami lub gwoździami) lepiej jednak użyć kilku prostych blaszek wystarczy że wyjmiesz jeden z narożników na długości ok 15cm a potem delikatnie będziesz wypychał szybę podwadzając uszczelkę jakim płaskim wkrętakiem warto przy tym używać umiarkowanej siły bo szyba tylna w MK2 jest dosyć cienka i jeśli na dodatek klapa jest pod uszczelką skorodowana można ją łatwo zbić w takie upały jak mamy teraz najlepiej wystawić klapę z szybą na słońce i po ok godzince uszczelka tak zmięknie że nie będzie trzeba wkładać dużo wysiłku aby wyjąć szybę w całości
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)