mk2 Czy wskaznik temp w kacie prostym to regula???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 Czy wskaznik temp w kacie prostym to regula???
Chodzi mi o cos takiego.Po zimie wskaznik temperatury w moim golfie nie stoi juz na prosto zakrywając diode tylko jest ok 4,5mm za nia.W silniku nic sie nie dzieje,w korku nie gotuje sie,wentylator sie załacza,choc wydaje mi sie ze ciut pozno.Mam tak juz ok miesiaca.Czy w kazdym golfie lub ogulnie vw ta wskazówka MUSI byc na sztorc pokrywając sie z diodom czy nie?W zimie miała pion no ale teraz jest przeciez cieplej.Niewiem czy zabierac sie za poszukiwania usterki czy tak jezdzic??Moj silnik to 1.3 na gazniku.Prosze o odpowiedz.Pozdro...
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
Jak zmienisz ten termostat i czujnik termiczny to daj mi znac jaki to dalo efekt.Slyszałem własnie ze te wyłaczniki termiczne w niektorych modelach mają jeszcze jakis tryb awaryjny i własnie wtedy wentylator sie pózniej wlacza i wskazania są wyzsze ale zobaczymy ...
Był Mk2 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
Daj koniecznie znać bo mam ten sam problem.Marek 81l pisze:Jak zmienisz ten termostat i czujnik termiczny to daj mi znac jaki to dalo efekt.Slyszałem własnie ze te wyłaczniki termiczne w niektorych modelach mają jeszcze jakis tryb awaryjny i własnie wtedy wentylator sie pózniej wlacza i wskazania są wyzsze ale zobaczymy ...
Czujnik mi załacza jak ma 98C i nie wiem czy czasami to nie za pozno