Na wyzszych predkosciach szaleje obrotomierz, miga olej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na wyzszych predkosciach szaleje obrotomierz, miga olej
witam na wstepie, mam problem ze swoim AAZ, mianowicie od poczatku czyli od 5 miesiecy jak go mam jest taka sytuacja ze na wyzszych obrotach badz przy wyzsych predkosciach zaczyna mi szalec wskazowka predkosciomierza, spada ,ponosci sie , w tym samym momencie ckontriolka oleju miga i kontrolka poziomy plynu w chlodnicy ale nie jednoczesnie ale na przemian,dodam ze czujniki oleju wymienilem, olej tez, filtr,tydzien temu zerwal mi sie klin na wale i rozebralem caly silnik.przerobilem wal na tdi,nowe zawory, plan i szczelnosc glowiy,nowe szklanki , uszelniacze itd,panewki byly ok,tloki sztywno chodzily w cylindrze i nie ruszalem, poza tym oleju o dziwo jak na td nie palil ani nie dymil , zaplon jest ustawiony orginalnie,turbina sucha i proste lopatki,wyjezdzam po remoncie i to samo, mniej moze ale to samo.140 , opuszcze z gazu i saleje licznik i kontrolka. moze ktos z was przerabial cos takiego bo mi sie pomysly koncza, aha impulator wyjalem, poruszalem, oczyscilem piny itd, prosze o odpowiedzi
Ostatnio zmieniony czw maja 31, 2007 12:45 przez mikan, łącznie zmieniany 1 raz.
- moment
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
siemka ja miałem problem troszke inny a mianowicie podniosła mi sie wskazówka od obrotów o jakies 500 i tak staneła nawet jak był zgaszony , ja wyczyściłem wszystkie masyi było ok ale za ta awarie odpowiadała chyba masa na alternatorze bo najpierw ją wyczysiłem i było git dodam ze wskazówka od obrotów tejak jechałem.
pozdro
pozdro
adptery, dystanse info PW
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667
nie no u mnie to latanie wskazowki jest od predkosciomierza i zawsze przt wiekszej predkosci niz spacerowa i na wiekszych depnieciach, no i zawsze w tym samym momencie miga szybko kontroka oleju i czsem zalancza kontroka plynu chlodzacego,ale nie jednoczesnie jak przt braku tylko na przemian , ktos cos moze wiecej wie ?
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia