mkII jaki silnik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
mkII jaki silnik?
Hej! Mam pytanko, a mianowicie chcialbym dokonac swap silnika w moim mk II GT, i prosze o rade. Mam silnik 1.8 rp, z tego co przeczytalem na forum ten silnik nie bardzo nadaje sie na przerobki, chociaz mam zamontowany w nim ostry walek i dokonane sa drobne przerobki dolotu (to wszystko bylo juz jak go kupilem), niezle wkreca sie na obroty i mocy tez ma sporo, ale dojrzalem do czegos mocniejszego. Tutaj zaczyna sie problem, nie wiem jaki silnik zakupic, z produktow vw lub audi (1.8T), chodzi o stosunkowo niewygorowana cene i mozliwosci rozwoju. Jesli vw to np PF na digi czy cos 16v na mechanicznym wtrysku, a moze 2.0? Z gory dzieki za rade! Pozdrowionka !!
Dzieki Krzychu, jesli tak to zaczynam sie rozgladac za wieksza iloscia mocy. Widze ze Wy tam w Szczecinie nie proznujecie fajny projekt, oby tak dalej aha i pozdrawiam Szczecin!! Jedno z najladniejszych miast jakie widzialem (jezdzilem tam przez rok, ale pociagiem ) Daj znac na maila jak ida postepy!