Problem z ABS-em
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ABS-em
witam... sprawa wygląda tak ....przekrecam kluczyk w stacyjce ....zapalaja sie kontrolki od ABS-u i poduszek ..za chwlie obydwie gasną ... po czym odpalam silnik ruszam z miejsca.....lecz po chwili jazdy zapala sie kontrolka ABS-u ...ABS w tym momencie nie działa(koła blokują sie przy gwałtownym chamowaniu) ........ nie wiem co może być prawdopodobną przyczyną usterki ....czy te tzw. czujniki predkości... czy może coś innego? 
zazwyczaj jakis kabel lub czujnik nie laczy .. ale u mnei bylo gorzej dzialo si etak i okazalo sie ze pompa absu byla trafiona...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

- janek822
- Użytkownik

- Kontakt:
u mnie rezystancja czujników była mierzona przy samym sterowniku i wychodziło ok tzn że kable i czujniki można wykluvczyc. do opisu usterki Kaooo, dodałbym że u mnie podczas samego odpalania (już przy włączonym zapłonie i kontroli ABS-u) jeszcze raz zapala sie kontrolka na chwile, w podobmno nie powinno. Podczas włanczania zapłonu zapala sie kontrolka ABS w celu sprawdzenia układu a później już nie powinna, podobno :/
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)