Jak polepszyć akustykę w mkIV?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jak polepszyć akustykę w mkIV?
Witam, zakupiłem do mojego golfika IV glosniki na allegro: http://www.allegro.pl/item197608150_mag ... gw_2l.html
Myśle żę powinny lepiej grać. Widze na forum ze w mkIII daje sie maty wygluszające do drzwi. Nie jestem pewny czy jest to tez konieczne do mkIV bo drzwi sa tutaj cale zabudowane glachą, nie ma dziur jak w mkIII. Radyjko powinno sobie dawac rade bo mam Pioneera 5700mp. Subwoofera odpada bo zalezy mi n MIEJSCU W BAGAZNIKU.
Bardzo proszę o pomoc. Moze te glosniki sa do bani, moze jakies inne podpowiedzi co do głośnikow.
Myśle żę powinny lepiej grać. Widze na forum ze w mkIII daje sie maty wygluszające do drzwi. Nie jestem pewny czy jest to tez konieczne do mkIV bo drzwi sa tutaj cale zabudowane glachą, nie ma dziur jak w mkIII. Radyjko powinno sobie dawac rade bo mam Pioneera 5700mp. Subwoofera odpada bo zalezy mi n MIEJSCU W BAGAZNIKU.
Bardzo proszę o pomoc. Moze te glosniki sa do bani, moze jakies inne podpowiedzi co do głośnikow.
Mk4 jest bardzo fajne jeśli chodzi o zabudowę drzwi z tego powodu o którym piszesz, całe drzwi od środka są zasłonięte blachą, czyli robi sie nam w miarę szczelna komora czyli przyjazne środowisko dla głośnika:), a co do wygłuszenia to nie chodzi tylko o to żeby zaśłepić otwory techologicze, jaknajbardziej wskazane jest wygłuszczenie drzwi w mk4 tylko że jest z tym troche roboty(rozkręcania), te głośniczki które kupiłeś szału nie robią ale nie jest to całkowita qupa tak więc jak juz je masz to zamontuj, pamietając o redukcjach(pierścieniach plastikowych) i powino to całkiem noramlnie zagrać pod radiem, ale rewelacji napewno nie będzie. Tak wiec jeśli chcesz mieć wiecej basu, a nie masz miejsca w bagażniku to bedziesz musiał dozbierać kasy i pomyśleć o naprwde dobrym a co za tym idzie nietety drogim systemie 16,5 zamiast tego magnata i oczywiście wzmaku oraz wygłuszeniu drzwi, wtedy napewno zrobi się całkiem przyjemnie, bo w mk4 z powodu wspomnianje wyżej budowy drzwi porządny system naprawde potrafi zagrać.
Pan_sowa, lepiej uważaj na to co piszesz bo pierścienie z plastiku są tu zabronionePan_sowa pisze:pamietając o redukcjach(pierścieniach plastikowych)
Cytuje kolegę Kubus20,
„Nigdy więcej nie polecaj dystansów z plastiku nikomu.”
Za to że w jakimś poście tylko wspomniałem o takich pierścieniach co niektórzy jakby mogli to by mnie powiesili
Paranoja.
Mam jeszcze jedno pytanie co do podłączenia głośników w tylnych drzwiach. Patrzyłem wczoraj i nie widzę tam zadnych kalbi do glosnikow, pewnie bede musial je tam podciagnac. Bardzo prosze o rade jak je fachowo przeciagnac przez kostke w slupku. Pytalem jednego kolesia to mowil ze trzeba wiercic w niej dziure na kabel.
Naprawdę chcesz to nadal zrobić?romusek pisze:pytanie co do podłączenia głośników w tylnych drzwiach.
Rozumiem że wcześniej poczytałeś trochę tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787&start=0
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Hehe jaka paranoja.kiss pisze:Pan_sowa, lepiej uważaj na to co piszesz bo pierścienie z plastiku są tu zabronione
Cytuje kolegę Kubus20,
„Nigdy więcej nie polecaj dystansów z plastiku nikomu.”
Za to że w jakimś poście tylko wspomniałem o takich pierścieniach co niektórzy jakby mogli to by mnie powiesili
Paranoja.
Człowieku traktuj niektóre rzeczy trochę z przymrużeniem oka
Miałeś wyjaśnione wzdłuż i wszerz dlaczego nie powinno się polecać dystansów z plastiku
Dobre . Nie wiedziałem, że jeszcze Cię trzyma.
Wyluzuj trochę, bo się zafoczyłeś jak dziecko, które nie dostało lizaka
Peace